пятница, 20 января 2012 г.

Зробити святу справу

Пишу про те, що давно бентежить душу, і щиро сподіваюсь: читачі «Променя» підтримають мене чи хоча б висловлять свою думку. Мова – про могили воїнів-визволителів.
Зокрема, про ту, що на старому кладовищі поряд з «Коржівським» базаром. Дізнався, що в ній поховано 33 воїни, котрі полягли смертю героїв за визволення нашого міста. Хто вони – невідомо, бо знайшлися вандали, котрі зірвали плиту, де були викарбувані прізвища загиблих. Про пам’ятник, що стоїть біля могили, багато щорсівчан взагалі не знають. Настане час, кладовище знесуть, і пам’ять розтане, як сніг.
Свого часу я порушував питання про перепоховання похованих у цій братській могилі. Це було на сесії міськради. Депутати тоді підтримали мене, але далі справа не пішла. Не було грошей. У цьому плані обіцяли допомогти приватні підприємці. Думаю, не так багато треба коштів, щоб зробити таку святу справу. Прізвища воїнів можна дізнатися через військкомат, на мармурову плиту – назбирати усім миром. Хто підтримує мене, пишіть у «Промінь».
Г.ЛЕПНЮК

Комментариев нет:

Отправить комментарий