воскресенье, 29 января 2012 г.

Над чим працювати далі

У вівторок на спільному розширеному засіданні колегії райдержадміністрації та президії райради було проаналізовано зроблене за 2011 рік і обговорено ті перспективні напрямки діяльності органів влади і місцевого самоврядування, на яких буде зосереджено зусилля у році нинішньому.
Доповідь з оголошеного порядку денного колегії виголосив заступник голови райдержадміністрації М.Ф. Колодюк.
Говорячи про минулий рік, він навів такі цифри: виробництво валової продукції у рослинництві зросло на 70%, у тваринництві впало – на 8%. Понад половина районного збору зернових культур припадає на СТОВ «Щорссільгоспсервіс» і псп «Яна Плюс». Найвища врожайність – 27,2 цн/га – у «Щорссільгоспсервісі», найнижча – у псп ім.Ватутіна – 7,7 цн/га. Картопля вродила дуже добре – по 246 цн/га. Станом на 1 січня 2012 року в господарствах району утримується 3052 голови ВРХ, з них корів – 1502. Це більше, ніж у 2011 році.
Торік виробництво спирту на Новоборовицькому заводі через вимушений простій впало майже удвічі. Змінусували також меблева фабрика і фірма «Техсервіс». А ось завод продтоварів збільшив промислове виробництво на 8,6%.
Місцеві будівельні організації усіх форм власності виконали замовлень на 749 тис. грн. Інші підприємства працювали на капремонті дороги по вул.Люксембург у Щорсі, зведенні нового даху в міській школі №1, будівництві котельні у Кучинівській школі. Чималий спектр робіт здійснено коштом бюджету розвитку.
Стосовно товарообігу, то цьогоріч у районі відкрито 10 об’єктів торгівлі та 1 – громадського харчування. Обсяг платних послуг впав на 9,5%, кількість перевезених автотранспортним підприємством пасажирів – на 10,5%.
Заборгованість із зарплати на діючих підприємствах вдалося ліквідувати. Проблемою лишився банкрут – завод Артема (за ним «висить» понад двісті тисяч гривень). Районний бюджет 2011 року виконано на 99,5. Власні надходження у повному обсязі не зібрали 18 сільських і міська ради.
Основною метою на 2012 рік є відновлення економіки району та покращення добробуту населення. Необхідно закріпити позитивні тенденції в сільському господарстві, завершити реконструкцію та будівництво ряду об’єктів соціальної сфери, оновити основні фонди у галузі житлово-комунального господарства, реалізувати низку проектів екологічного спрямування, продовжити роботу в рамках проекту розвитку ООН, створити 420 нових робочих місць.
Співдоповідачем на колегії був заступник голови райдержадміністрації В.М. Карпенко. Він торкнувся переважно гуманітарних аспектів життєдіяльності району.
В обговоренні порядку денного взяли участь заступник голови міськвиконкому О.М. Виставнога, директор терцентру соцобслуговування М.І. Яковець, Тихоновицький сільський голова А.М. Бондаренко, директор меблевої фабрики В.Д. Ховпун, директор СТОВ «Щорссільгоспсервіс» Н.П. Коваленко (вона запам’яталася на диво короткою – двохвилинною – і діловою промовою), керівник райспоживспілки Н.М. Чибис (серед іншого вона розповіла, що кооперативна система району торік досягла приросту роздрібного товарообігу на 12,8%, у модернізацію та покращення об’єктів торгівлі й ресторанного господарства вкладено 550 тис. грн., податків і відрахувань у позабюджетні фонди сплачено в сумі 1 млн. 780 тис. грн., а на виплату зарплати спрямовано 1 млн. 935 тис. грн.), директор районного центру зайнятості В.Є. Алєксєєв, начальник управління соцзахисту РДА О.В. Запорожець.
Підсумував роботу колегії голова РДА О.В. Грабовський. На його думку, одним з першочергових завдань лідерів територіальних громад є грамотне розпорядження наявними бюджетними коштами і потреба зосередити зусилля та ресурси на пріоритетних напрямках роботи. Посадові особи повинні мати розуміння того, над чим треба працювати далі. Керівництво району внесло конкретні пропозиції на обласному рівні для фінансування ряду проектів соціально-економічного розвитку району. Слід сподіватися, існуючі напрацювання дадуть належний ефект вже у ближчій перспективі.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий