воскресенье, 22 января 2012 г.

У полоні краси й майстерності

Можливо, колись, у когорті найвидатніших українських музикантів почесне місце займе ім’я нашого земляка Ігоря Єрмака. 
Ще в ранньому дитинстві батьки посіяли в його душу з усіх потреб потребу - музику. Вона шириться межі неба, огортаючи теплими крильми душі багатьох поціновувачів його молодого таланту. А Ігор розкривається і розкривається, передаючи всі свої враження, переживання, почуття радості й любові. Адже музика – мов ковток свіжого повітря. Вдихаєш її і дивуєшся, де ж натхнення береться?
Та повернімося до перших кроків юнака. З шести років навчався грі на духових інструментах у Щорській музичній школі у викладача Анатолія Герасименка. Брав участь і займав призові місця у 4-х обласних конкурсах. Затим було навчання у Чернігівському музичному училищі ім.Ревуцького (клас флейти), за час перебування в якому з оркестром побував у Німеччині і Польщі.
Далі Ігор вступає до Національної академії України ім.П.І.Чайковського на бюджетну форму навчання (уявімо: всього було 4 держзамовних місць) і ось вже 3-й рік займається в класі професора Кудряшова. А у 2011 році отримав стипендію Верховної Ради України. Сказати «займається» - мало, він просто горить, цвіте, знаходиться в пошуку.
Чого варті І премія на Міжнародному конкурсі у Фінляндії, круїз Балтійським морем (2010 рік), ІІ місце у І-му Всеукраїнському конкурсі молодих виконавців на духових інструментах ім.В.С. Антонова, в якому брали участь більше 100 виконавців на флейті.
Продовжувати можна і далі, розповідаючи про участь в гурті сучасної музики Nostri Temporis, концерти в Києві, Львові. Приємно, що на святкове дійство з нагоди 50-річчя нашої музичної школи Ігор Єрмак теж приїхав і виконав сучасний твір з репертуару цього гурту в стилі модерн. Мала батьківщина зустріла його оваціями. Здалося навіть, що на килимі життя обдарованого земляка засяяли ще нові візерунки, надзвичайно яскраві і теплі. А кожен із присутніх залишився в полоні його професійного виступу.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий