среда, 26 августа 2015 г.

Знову тема №1 – благоустрій

У передсвятковий тиждень за ініціативи органів влади та місцевого самоврядування відбулася нарада, в ході якої заступник голови райдержадміністрації Володимир Карпенко і начальник відділу культури РДА Наталія Добненко розповіли про заходи, приурочені Дню державного прапора і Дню незалежності.
А на тему благоустрою виступив заступник голови міськвиконкому Валентин Харченко. Серед іншого, він звернув увагу на те, що практично всі підприємці, запрошені на зібрання, проігнорували можливість обговорити питання наведення порядку в місті. Чи правильним є подібне ставлення до громадських справ? Навряд... Тому доповідач почав дуже розлого розповідати про існуючі правила прибирання території населеного пункту. Причому так детально наводив положення різних нормативних актів, що, здавалося, ніби навіть мухи, що сиділи на стелі, поздихають з нудьги. Тож коли він завів мову про розчистку снігу, із залу почулися вигуки: „Так зараз же літо!”, „Коли наблизиться зима – тоді про це й поговоримо”. Присутніх, до речі, цікавило, скільки протоколів у цьому році склав штатний інспектор мерії з благоустрою – за засмічення території неохайними громадянами. Валентин Харченко вимушений був визнати – жодного. Але пояснив: це вказівна керівництва міськради – не штрафувати порушників, а вмовляти їх дотримуватися порядку... Словом, єдиний метод, який лишився для впливу на деяких наших земляків – апелювати до їхньої совісті та свідомості. Й тоді місто стане чистішим не лише перед святом, а й у будні дні.

Фотофакт
Цього тижня колектив місцевої дільниці міжрайонного управління водного господарства взяв участь у прибиранні території Щорса, зокрема –вулиці Люксембург. Робилося це згідно із закликом – впорядкувати місто перед святом – Днем незалежності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий