понедельник, 17 августа 2015 г.

Україна дбає про своїх захисників

Понад сім тисяч захисників України було мобілізовано з Чернігівської області. Удома на них з любов’ю, тривогою і нетерпінням чекають рідні. Наші земляки гідно виконують свій обов’язок там, куди їх покликала Батьківщина. Держава ж, у свою чергу, підтримує їх родини, сприяючи розв’язанню матеріально-побутових проблем.


За даними департаменту соціального захисту населення ОДА, станом на початок серпня близько чотирьох тисяч сімей мобілізованих одержали матеріальну допомогу, допомогу в ремонті житла, випасі худоби, завезенні дров, іншого твердого палива, скрапленого газу. Родини захисників перебувають під посиленою увагою служб соціального захисту. Крім того, у 18-ти районах та містах області затверджено місцеві програми матеріальної та соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, якими з-поміж іншого передбачено й надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, проїзд у міському громадському транспорті.
Держава гарантує збереження не лише робочого місця за мобілізованим працівником, а і його середнього заробітку. Таким чином в області протягом першого півріччя було виплачено підприємствам та установам 18,6 мільйона гривень компенсації заробітку працівників, призваних на військову службу під час мобілізації в особливий період.
Варто зауважити, що крім цих коштів мобілізовані одержують зарплату військовослужбовця та передбачені законодавством заохочувальні виплати та соціальні гарантії. Для забезпечення державних соціальних гарантій військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби, у січні-червні поточного року виплачено 521,9 тисячі гривень матеріальної допомоги.
На реалізацію державної програми із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції у державному бюджеті для нашої області передбачено 999,7 тисячі гривень.
Так, наприклад, на одній з найближчих сесій обласної ради депутати розглянуть і, у разі згоди, затвердять програму соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей в Чернігівській області на 2015-2016 роки. Проектом цієї програми передбачені відповідні заходи та виділення додаткових 850 тисяч гривень з обласного бюджету. Серед її заходів — оздоровлення дітей з сімей учасників АТО тощо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий