понедельник, 17 августа 2015 г.

– Цьогорічний нектар особливо солодкий і ні з чим не зрівнянний, - стверджує наш земляк Микола Данильченко

Про переваги меду – справжнього дива природи, її великодушного дарунка щорсівчанин М.Д. Данильченко може розповідати годинами. Головними його слухачами є родина. Власне, не лише слухачами, а й споживачами. Дуже вже полюбляють солодкий смачний продукт дружина Ганна Іванівна, донечки Ірина й Олена. А онуки Богданчик і Павлусь взагалі без нього жити не можуть.

Прокинулись (за півгодини до сніданку) – з’їли ложечку меду, і перед сном також прийняли! Результат очевидний: хлопчики практично не хворіють на застуду, завжди мають бадьорий дух і гарний настрій.
Микола ж Давидович, як фахівець у бджільництві, людина грамотна, радить бути уважними при купівлі меду. І не соромитися цікавитися про те, приміром, в якому місці була розташована пасіка.
На запитання, чому в деяких баночках на поверхні меду ніби біла піна, ніби якийсь розпушений шар, він відповів заспокійливо і просто: „Білі плями у закристалізованому меду біля бічних стінок посуду виникають через фасування рідкого меду з герметизацією – бульки повітря виходять на поверхню, а частина концентрується біля стінок. Це ознака високоякісного продукту, який фасували без пастеризації”.
Додав: „Не варто мед споживати у великій кількості, навпаки, дози мусять бути маленькими. А ще треба вміти насолоджуватися ароматом і смаком – вони неповторні! Опісля доречно пити ромашковий чай або будь-який інший трав’яний – мелісовий, з м’ятою, листям смородини.
Ну, а головним пріоритетом нашого здорового буття Микола Давидович назвав позитивні емоції, добро і любов. Володіння цими складовими, на його думку, допоможе кожній людині стати щасливою, наповненою.
Зрештою, наш пасічник-любитель це перевірив на власному досвіді, власному житті.
Ніколи не байдикував, а трудився, не жаліючи сил, дбав і дбає про сім’ю, стареньку матусю, котра мешкає у Чепельові. Їздить допомагати їй і велосипедом, і автівкою. Знається на грибних місцях, риболовлі. Не випадково ж і на пенсії душа у нього співає, розгортається, а очі світяться радістю. Мед все тільки підсолоджує...
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий