понедельник, 17 августа 2015 г.

Зміцненню інформаційного суспільства в Україні – зелену вулицю!

6-7 серпня у Житомирі відбувся IV Міжнародний семінар-тренінг з підготовки та реформування комунальних друкованих засобів масової інформації в Україні „Розвиток незалежних місцевих видань в Україні: як створити професійну газету в сучасних умовах”, участь в якому у складі делегації Чернігівської області пощастило взяти і мені, редактору районної газети.
Очолював делегацію голова Асоціації регіональних ЗМІ заслужений журналіст України Олександр Назаренко.



Серед знаних учасників цього великого медійного зібрання були Олександр Бухтатий – головний консультант головного департаменту інформаційної політики адміністрації Президента України, Юргіс Вілчінскас – керівник відділу преси та інформації представництва Європейського Союзу в Україні, Галина Смірнова, спеціаліст спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи „Зміцнення інформаційного суспільства в Україні” та інші.
Спеціально на зустріч з українськими журналістами літаком із Франції прилетіла відома у світі аналітик і знавець преси, авторка низки спеціалізованих видань Тетяна Рєпкова.
Про те, як зробити рентабельною місцеву суспільно-політичну газету в сучасних реаліях, говорили маститі керівники комунальних видань Валерій Горобець (Херсонщина), Костянтин Григоренко (Харківщина), Дмитро Кліманов (Луганщина).
Блок юридичних питань щодо функціонування реформованого друкованого ЗМІ озвучила фаховий юрист, секретар НСЖУ Тетяна Котюжинська.
Також всі учасники цього семінару прослухали експрес-аналіз газет, поданих його учасниками. Приємно, що наш „Промінець” не пасував.
Заслуговує окремого абзацу і неформальне спілкування, сама атмосфера заходу. Вони були чудові!
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий