понедельник, 17 августа 2015 г.

Діє нова постанова

4 березня 2015 року затверджено постанову № 105 «Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період», яка набула чинності 17 березня 2015 року з її опублікуванням в «Урядовому кур’єрі» 17.03.2015 р. № 48.


Відповідно до п.4 Порядку, cпочатку роботодавець нараховує та виплачує працівнику зарплату. Потім для виплати компенсації підприємство повинно щомісяця до 15 числа подавати до органу соцзахисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам, погоджений з військкоматом, який призивав працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби, для подання до 19 числа їх копій, а також зведених звітів про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам структурним підрозділам соціального захисту населення.
Звіт потрібно складати окремо на кожного працівника для його подання на погодження до того військового комісаріату, в якому він перебуває на обліку. У випадку, якщо декілька працівників перебувають на обліку в одному військкоматі, таких мобілізованих працівників можна включити до одного звіту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий