вторник, 25 августа 2015 г.

Військові стають гордістю країни

Мабуть, усі пам’ятають, якою була ситуація в українській армії на початку російської військової агресії. Фактична відсутність сучасної зброї і обмундирування, нестача найнеобхіднішого. Якби не волонтери, страшно навіть уявити, як розвивалися би події.


За ці півтора роки, що наша країна веде вимушені бойові дії, значно змінились пріоритети. Уже цієї осені усім військовослужбовцям обіцяють якісно новий підхід у продовольчому та речовому забезпеченні. Хоча вже й зараз діють «гарячі лінії», куди можна поскаржитися на неякісне харчування та тилове забезпечення тощо.
Мало не щодня надходять нові зразки озброєння, що дозволяють мінімізувати наші втрати та, за необхідності, дати гідну відсіч окупантам. Дуже потужно, у тому числі і з впровадженням новітнього озброєння, продовжують допомагати волонтери.
Наразі в української армії з’явився чи не найголовніший актив – досвід військових дій. Сьогодні мобілізовані, перш, ніж приступити безпосередньо до служби, проходять гарний вишкіл під керівництвом досвідчених інструкторів. Наприклад, тих же самих «кіборгів», котрі прославилися на весь світ своєю мужністю і непоборністю в обороні Донецького аеропорту.
Свої знання та досвід зараз передають українським військовим інструктори з армій країн Європи та Сполучених Штатів Америки. Це насправді є безцінною допомогою, бо вони не просто вчать воювати, а в першу чергу навчають, як залишатися живим і неушкодженим у зоні бойових дій.
Наразі держава забезпечила максимально можливий за нинішніх умов соціальний захист для мобілізованих і членів їх сімей. Збереження робочих місць за мобілізованими, пільги, соціальні виплати…
Нещодавно Міністерство оборони України виступило ще з однією ініціативою: мобілізованим пропонують короткотермінові контракти на військову службу. За інформацією начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка, така ініціатива дозволить усім охочим оцінити переваги проходження військової служби за контрактом та забезпечить чіткі часові рамки дії угоди між Збройними силами України та військовослужбовцем.
Тож наразі професія захисника Батьківщини упевнено стає однією з найпрестижніших у нашій країні. Адже що може бути величніше, аніж відстоювати незалежність і цілісність рідної землі, захищати свій народ?

Комментариев нет:

Отправить комментарий