понедельник, 17 августа 2015 г.

Доступно і корисно

Реєстраційна служба Щорського районного управління юстиції повідомляє, що набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження», якою передбачено, що після 1 жовтня 2015 року органи державної реєстрації прав будуть позбавлені можливості надавати інформацію про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження.
Безпосередній доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна та Державного реєстру іпотек буде у посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, органів прокуратури, органів Служби безпеки, нотаріусів, адвокатів у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом. Доступ до Державного реєстру прав та реєстрів надається на підставі договору, укладеного між таким користувачем та адміністратором Державного реєстру прав.
Адміністратором Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України. Отже, користувачам необхідно до 1.10.2015 р. вжити вичерпні заходи стосовно отримання такого доступу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий