воскресенье, 30 августа 2015 г.

Це наша країна! Це наше свято!

Недільного ранку вулицями Щорса проїхався автомобільний кортеж з українськими національними стягами – так розпочалося відзначення Дня державного прапора.


Свій рух колона машин завершила на головній площі міста, на якій також фінішували і учасниками символічного легкоатлетичного пробігу. А територію перед районним Будинком культури заполонили ті, хто брав участь у святковій ході. Дуже багато людей були вбрані у вишиванки, а окрему групу складали військові у камуфляжах, котрі воювали на сході нашої країни. Урочистості офіційно розпочалися, коли залунав український гімн. Під його спів військовослужбовці М.В. Хомчук та А.С. Ткаченко підняли державний прапор. (На його полотнищі розписалися ті мешканці Щорсівщини, які стали учасниками антитерористичної операції, надалі він зберігатиметься в місцевому історичному музеї).














З привітальними промовами до присутніх звернулися голова райдержадміністрації П.Л. Мірошниченко, голова райради І.Г. Орда і секретар міськради В.В.Москаленко. надалі відбулася церемонія нагородження: спільну Почесну грамоту райдержадміністрації та райради отримав старшина-водій державної пожежної частини В.В. Аквілов. Також було нагороджено грамотами органів влади та місцевого самоврядування ще 14 наших земляків, які своєю сумлінною службою, працею та свідомою життєвою позицією здобули визнання поміж людей. Урочисто було вручені паспорти громадян України 16-річним Марії Ісаковій та Марії Коваль. Представник райвійськкомату О.А. Фінов оголосив наказ про вручення 13 військовослужбовцям відзнак за участь у бойових діях на сході України. Тож по праву можна вважати, що цьогорічне святкування Дня незалежності стало, немов закарбованим у металі – металі зброї, броні та нагород на уніформі військовослужбовців. Саме тому обов’язком нинішнього покоління дорослих громадян України є здобути перемогу – заради кращої долі наших нащадків.
Разом з тим дитячий концерт потім, немов нагадав усім присутнім, що рано чи пізно, але війна відійде у минуле, а майбутнє України належатиме сьогоднішнім малюкам. Тим, які люблять свою Вітчизну й щиро прагнуть миру. Зрештою, український народ – миролюбний народ, усі про це знають. Концертна програма порадувала виступами вокалістів РБК, дитячих зразкових колективів „Світлячок” і „Ягідки”. Особливе враження справила пісня „Нам треба миру!” в хоровому виконанні. Дзвінкі, виразні й потужні голоси виступаючих доносили до сердець кожної людини просте послання: мир колись обов’язково повернеться на нашу землю. Хоча шлях до цієї мети не буде легким, про що опівдні нагадала загальнодержавна хвилина мовчання, присвячена пам’яті українців, загиблих за Незалежність.
...У міському сквері ще зранку розташувалися виставки установ та організацій, обійсть сільських громад – загалом більше тридцяти. Цьогоріч учасники заходу зробили ставку не на масштабність, а на змістовність і якість представленого. І вийшло все дійсно чудово. Дари природи і щедрої української землі, традиційне вбрання й елементи старовинного народного побуту, дивовижні за красою іграшки, прикраси, сувеніри. Домінував національний стиль.
Поступово розгорталося святкове частування, громади гостинно кликали до себе відвідувачів. Подивитися було на що, скуштувати – теж. Відчувалася позитивна і доброзичлива налаштованість людей, їхній гарний настрій. Під деревами, у холодочку, грав оркестр музичної школи. Чимало схвальних слів пролунало на адресу виставок Петрівської, Тур’янської та Низківської громад, міської школи №1, гімназії, станції юних техніків. Загалом кожен учасник цього заходу отримав подяку від організаторів. Так само щире спасибі вони висловили за надану допомогу міськраді й спонсору – Л.Циганок. Також відбулося підбиття підсумків кулінарного конкурсу, переможцем якого стали представники вищого профучилища лісового господарства.
Ввечері ж продовженням святкувань стала шоу-програма: зал районного Будинку культури заповнили глядачі конкурсу краси. Організаторами були театр моди та танцю Євгенії Гордюк і творчі працівники РБК. Корону найгарнішої дівчини нашого міста планували здобути дев’ять претенденток – Ірина Олябіна, Діана Каптур, Юлія Іванова, Настя Андрущенко, Аліна Овчаренко, Анна Коршун, Аліна Товстиженко, Альона Чечило і Марина Панченко. Переможницею стала Альона Чечило. Головна відзнака того вечора дісталася саме їй. Решта ж учасниць були визнані володарками окремих номінацій, отримавши призи. Як розповіла потім Євгенія Гордюк, підготовка шоу-програми тривала близько місяця, кожна з дівчат-учасниць змогла перебороти свою початкову невпевненість і врешті-решт зробити сміливий крок на сцену. Конкурс став для них цінним життєвим досвідом, а для публіки (особливо молоді) – подарунком, грою жвавих емоцій та цікавою розвагою. Організатори задоволені результатами шоу й висловлюють вдячність спонсорам за надану допомогу, а також за участь – театру моди і танцю з міста Славутич. Судячи з відгуків публіки, шоу-програма всім сподобалася.
Завершальним акордом святкового вечора став концерт у центрі міста відомого в Україні тріо „Екстрім”. А о 23-ій годині, коли була виконана остання пісня, присутні заспівали гімн „Ще не вмерла Україна...” Така оптимістична нота ніби ще раз нагадала: дійсно – це наша країна і це наше свято!

P.S. Як розповіла „Променю” начальник відділу культури райдержадміністрації Н.М. Добненко, під час концерту на День незалежності й конкурсу краси тривав збір кошів для лікування пораненого на сході України бійця батальйону „Чернігів” Олексія Мягкого. Гроші клали до скриньки не лише дорослі, а й навіть діти. Вдалося зібрати 1411 гривень. Ця сума стала ще одним внеском мешканців нашого краю у фонд захисту своєї Вітчизни.
Олег
МІРОШНИЧЕНКО
Фото Леоніда ШЛОМИ, Олександра КРУМКАЧА

Комментариев нет:

Отправить комментарий