среда, 26 августа 2015 г.

Пожежі

7 серпня о 18 год. 29 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в с.В.Щимель. Вона згоріла.


8 серпня о 13 год. 15 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс від голови Чепелівської сільради надійшло повідомлення про займання торфовища біля села. Місце виникнення пожежі – відкрита територія. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Вогнем знищено шар торфу на площі орієнтовно 100 м кв. глибиною залягання 10-40 см.
10 серпня о 5 год. 23 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в с.Гвоздиківка. До місця пожежі одразу виїхало одне відділення, а через десять хвилин - і друге. Завдяки оперативним діям не допущено розповсюдження вогню на житлові будинки. Також, на жаль, фіксувалися займання в природних угіддях Щорсівщини – під Кучинівкою, Щорсом та Єньковою Руднею.Тому в котрий раз звертаємось до населення з проханням дотримуватися вимог Законів України «Про охорону атмосферного повітря», “Про охорону навколишнього природного середовища” та правил пожежної безпеки. Це дозволить вам не стати винуватцем пожежі, уникнути зайвих матеріальних втрат та не спричинити загрозу власному життю й безпеці оточуючих вас людей.
Не розводьте вогнища у вітряну погоду та ближче 15 м від будівель. Постійно контролюйте процес горіння, адже поривами вітру або по сухій траві полум’я може вмить перекинутися на житлові чи господарчі будівлі, дерева тощо. Слідкуйте за розвагами дітей, роз’яснюйте їм небезпеку пожеж, ховайте від них сірники та запальнички. Перебуваючи в лісових масивах і паркових зонах, не кидайте непогашені сірники, недопалки та ні в якому разі не розпалюйте вогнищ.
А.ТЕРЕЩЕНКО, начальник РС УДСНС
Р.S. Резонанс викликала пожежа, яка сталася в Щорсі на Спаса, в середу 19 серпня. Однак у начальника РС УДСНС А.Терещенка не було офіційної інформації про цю подію. Дивно, у місті горить хата, а відповідна служба про це ніби не знає...

Комментариев нет:

Отправить комментарий