вторник, 25 августа 2015 г.

Переселенцям з Луганська необхідні... хоч старенький холодильник і шафа

З Луганська до Кучинівки вимушена була переїжджати ця жіночка зі своєю донькою. Наталія і її четверокласниця Софійка спромоглися придбати старий будиночок з присадибною ділянкою більш, ніж 60 соток. Занедбане помешкання почало оживати: навколо нього прийнялися посаджені новою господаркою кущі смородини, малини, полуниця. Все росте, зеленіє. Шкода тільки, що спекотна погода вплинула на врожай кавунів, картоплі.


- Поливаю кожен день грядки, але сонце перемагає. Сушить усе, - скаржиться Наталя.
Оптимізму вона не втрачає і поспішає закрити на зиму огірки й помідори, зробити квас, задумала оновити огорожу і ще зробити багато чого. На заваді її задумів банальна причина: відсутність грошей, відсутність багатьох елементарних речей, без яких взагалі важко уявити буття. Приміром, нема шафи, куди б залюбки склала нехитрий одяг, нема холодильника, де можна було б зберігати продукти харчування, велосипеда, яким би легше було дістатися до школи чи медпункту, інших необхідних речей.
Руку допомоги Наталі з Софійкою вже підставили волонтери з благодійного фонду „Захистимо Україну”. Це одяг і письмовий столик. Хороші люди Галина Балуба, Костянтин Іванов, Наталія Осіковська, Олександр Красногор, Андрій Цвір привезли їх у Кучинівку, знаючи, що переселенці їм будуть раді. Волонтери відмітили працелюбність Наталі, її хазяйновитість, віру в позитив і близьке завершення військових дій на сході України.
Словом, перші кроки на підтримку зроблено, але... Треба ще і ще, тим паче, що не за горами зима, інші труднощі.
Тож будьмо милосердними, будьмо щедрими і, може, поділимося хоч стареньким холодильником чи шафою?
Телефон Наталі: (096) 3727872.

Комментариев нет:

Отправить комментарий