воскресенье, 9 августа 2015 г.

Щось вибухнуло в Щорсі

В народі добре знають, що коли місяць уповні – деякі люди стають схильними до дивних, а інколи й агресивних вчинків. (Недаремно ж існує повір’я, що саме в цей період навіть вовкулаки починають активно змінювати свою подобу). Можливо тому наприкінці минулого тижня в нашому краї сталося декілька доволі резонансних подій.


Отже, 31 липня один місцевий інспектор прикордонної служби у природних угіддях між селами Тур’я і Лука зупинив мешканця Щорса (1991 р.н.), в якого виявив предмет, зовні схожий на гранату РГД-5. Звідки в нього взялася така штукенція? Пояснив, що нібито знайшов її на березі річки Снов. (Дійсно, благодатною є наша земля, якщо на ній виростають такі плоди!) Тепер правоохоронці з’ясовуватимуть – чи справді вилучене у цього громадянина належить до категорії боєприпасів. А якщо така версія підтвердиться, то треба буде встановити – яким чином граната до нього потрапила.
А ось у ніч з 1 на 2 серпня в Щорсі сталася подія, відлуння якої в буквальному розумінні прокотилося майже половиною міста. По вулиці Б.Хмельницького, майже у кінцевій частині, стоїть приватний будинок, який належить місцевому мешканцю, 1960 р.н. Після 3-ої години ночі, коли він спокійно відпочивав, хтось кинув йому у вікно вибуховий ладунок. Бабахнуло добряче, перелякавши не лише людей у хаті, а й сусідів. Наразі наші земляки висловлюють декілька припущень, що ж це було. Перше – бойова граната. (Саме така думка здебільшого і гуляє містом). Однак, скоріш за все, подібна можливість є мінімальною, бо характер пошкоджень оселі не властивий руйнуванням, які завдає справжній боєприпас. Та й погодьмося: коли б у Щорсі дійсно „ляснуло” щось серйозне, то сюди б понаїхало розбиратися стільки всіляких чинів міліції та СБУ, а так – ніби все тихо. Друге – пластикова світло-шумова граната. І третє - вибух-пакет. Не можна відкидати ймовірність використання і саморобного пристрою. Однак попри нез’ясованість технічних аспектів події, головним запитанням є інше: хто і навіщо це зробив? Тобто який мотив у злочинця? Хоча у міліції чомусь попередньо вирішили, що серйозним злочином тут і не пахне, а мав місце факт звичайного хуліганства. Офіційна позиція правоохоронців – до них звернувся громадянин, якому хтось розбив вікно, а потім він, оглядаючи свій двір, знайшов там якісь невідомі металеві предмети.
І про сумне. Вдень 2 серпня, в неділю, медпрацівники констатували, що звів рахунки з життям (повісився) мешканець Щорса 1976 р.н. Раніше він працював таксистом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий