воскресенье, 9 августа 2015 г.

Рок-фестиваль: потужний звук і море вражень

Вже кілька років поспіль у місті над річкою Снов проводиться рок-фестиваль. Ця акція стала ніби творчим майданчиком як для починаючих, так і для досвідчених музичних колективів. А ще – чудовою нагодою для місцевої публіки відчути драйв від сучасних ритмів та улюблених пісень.


Офіційний старт цьогорічного „Snov summer fest” було дано 1 серпня о 18-ій годині. Шанувальників музики зібралося чимало. Для них співали гості – гурти „Еріс” (Чернігів), „Звуки землі” та „Вайт віч” (Київ), „Моноліт” (Шостка) і наш місцевий колектив – „Е-тріс”. Про якість представленого виступаючими творчого доробку в присутніх склалося суперечливе враження. Рівень професійності виконання був різним. Хтось виглядав краще, хтось – гірше. Дехто намагався „взяти аудиторію” беззмістовним епатажем. (Чого варті вигуки одного соліста: „Секс! Ніндзя! Рок-н-рол! А чому ніндзя? Бо це круто!” Можливо, подібний спіч когось і здивував, але доречним його визнав мало хто. Однак разом з тим чимало з того, що відбувалося на сцені того вечора, дійсно сподобалося людям. І елементи вогняного шоу, і жива музика. А найголовніше – глядачі концерту дуже тепло відреагували на пісні земляків з гурту „Е-тріс”.
Безумовним хітом програми вже майже опівночі став виступ легенди української рок-сцени – групи „Табула раса”. Пік її популярності прийшовся на середину 90-х, потім стався період творчого спаду й лише кілька років тому цей колектив почав радувати шанувальників своїми новими піснями. Соліст Олег Лапоногов погодився виступити на фестивалі безкоштовно – завдяки порозумінню з організаторами. До Щорса „Табула раса” прибула з Кременчука, де саме перед тим давала концерт, і просто, як-то кажуть, з коліс музиканти долучилися до концерту. Вже практично з перших акордів і перших слів присутні змогли скласти свою думку про те, що таке аматорське, а що таке – професійне виконання. „Табула раса” порадувала як добіркою старих хітів, так і новими піснями (переважно англомовними). Показовий момент: на площі поміж її шанувальників були не лише молоді люди, а й ті, чия молодість минула років з двадцять тому. Тобто почуті колись пісні назавжди лишили слід в їхніх серцях.
Загалом же Олег Лапоногов справив позитивне враження своєю простотою. Невибагливий, непоказний. (Відмовився давати інтерв’ю для обласних засобів масової інформації, „бо набридло протягом кар’єри відповідати приблизно на одні й ті ж запитання”). За словами організаторів фестивалю, Олег Лапоногов – людина віруюча, перед вечерею помолився. Розповів, що за натурою він повільний і неквапливий, але коли є натхнення – може за день написати пісню.
Говорячи про підсумки фестивалю, один з його організаторів – Костянтин Зорко – зазначив: результатом він задоволений, йому сподобався ажіотаж земляків довкола цієї події, їхні щасливі обличчя на концерті. А співорганізатор Роман Зуб сказав, що „Snov summer fest” додає нашому місту більшого рейтингу в сфері культури і туризму, урізноманітнює дозвілля молоді. Також цей захід став прикладом того, що саме завдяки громадській активності, допомозі спонсорів (Г.Божка, О.Веселого, О.Дугеля, П.Тютюнника, С.Виблова, М.Ушака, Л.Х’юстона, С.Василечка, С.Скоробагатька, В.Самончева) й при сприянні міськради та міліції вдалося організувати концерт доволі хорошого рівня. І подібна ініціативність цілком може знайти своє продовження в майбутньому.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото Геннадія МУДРИЦЬКОГО

Комментариев нет:

Отправить комментарий