понедельник, 31 октября 2016 г.

Корюківщина з Менщиною відстоюють госпітальні округи. Чим завершиться ця боротьба?

Свіжа в пам’яті заява нашого голови ОДА Валерія Куліча про утворення на Чернігівщині шести госпітальних округів.
І ось новина: один, менський, вже десь „загубився”! Оприлюднена інформація менян дуже засмутила і вони ініціювали великі громадські слухання. Наз’їжджалося і насходилося багато різних людей – фахівців, представників влади та громадськості, делегацій з районів. Думки звучали різні, іноді абсолютно полярні, однак ніхто нікого не гудив, нікому ні в чому не дорікав. Навпаки, усіх без винятку турбувало незрозуміле майбутнє і його невеселі перспективи. І усі погоджувалися із загальним висновком: будь-яке реформування, будь-які госпітальні округи покликані покращувати, а не погіршувати життя людей. Цей меседж запереченню не підлягає.
Ну а про що ж мріяти нам, снов’янам? До Корюківки – рукою подати, власне, у той медичний заклад, оснащений новітнім обладнанням, висококваліфікованими лікарями, все частіше і частіше звертаємося. Полишаємо задоволеними і вдячними. Подібну оцінку люди дають і менській ЦРЛ, хоча географічно дістатися до неї трішечки важче.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Медична реформа на Чернігівщині:
у 2017 році кількість ліжко-місць зменшиться на 40%
Медична реформа, яка триває в Україні, у 2017 році передбачає не лише різке скорочення ліжко-місць в області, але також має стати основою адміністративно-територіальних змін на рівні районів Чернігівщини.
Під час розширеного засідання колегії управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, котре пройшло у жовтні, заступник голови ОДА Наталія Романова розказала, що в області найбільший показник ліжкового фонду на 10 тисяч населення, він становить 99,5, а в середньому по Україні – 79,9. Так, на перше вересня в області працювало 10322 ліжка, що менше порівняно з 2015 роком на 589 ліжок. За словами Романової, ліжковий фонд області у 2017 році має складати 6283 ліжка, тобто має бути зменшений на 4628 ліжок.
Для мереж лікарень області запропонували три рівня надання стаціонарної допомоги: лікарні інтенсивного лікування першого (базового) рівня (переважно планового лікування), регіональні лікарні інтенсивного лікування другого рівня (у обраних географічних центрах регіональних округів) та обласні лікувально-діагностичні центри.
Іншими словами – облдержадміністрація пропонує впорядкувати мережу лікарняних закладів, скоротити ліжковий фонд та створити п’ять регіональних медичних округів: два в Чернігові, і по одному в Корюківці, Ніжині та Прилуках.

Комментариев нет:

Отправить комментарий