четверг, 13 октября 2016 г.

Економна минулорічна субсидія. Що з нею буде? Куди вона піде?

У „Промені” наразі є десятки звернень жителів Сновська і району із запитанням на кшталт: „Багато людей економно використовували субсидію.



З минулого опалювального сезону від неї залишилися кошти. Чи всі вони тепер на наших рахунках і як ними можна розпоряджатися?”
З цим запитанням редакція звернулася у наше управління соцзахисту населення. Відповідає на запитання начальник відділу грошових виплат та компенсацій Тетяна Биховець.
„У багатьох осіб станом на 1 травня залишилася частина невикористаної суми субсидії за газ. Отже, сума, що еквівалентна вартості 100 кубічних метрів природного газу або для електроопалення – 150 кіловат електроенергії, зараховується виробником (виконавцем послуг) – як оплата, в тому числі обов’язкової частки платежу на наступні розрахункові періоди. Решта невикористаної суми повернулася виконавцем до держбюджету. Наприклад, у конкретної особи станом на 1 травня була невикористана сума субсидії – 8 тис. грн. З цих 8 тисяч залишилося на рахунку лише 687 грн. Власник домогосподарства має право їх використати протягом наступних періодів.
А якщо конкретна особа проживає у будинку з централізованим опаленням з лічильником?
У цьому випадку усі невикористані кошти субсидії станом на 1 травня повертаються до держбюджету у повному обсязі».
Знаймо
По Україні середній розмір субсидії на компенсацію оплати житлово-комунальних послуг в опалювальному періоді 2016-2017 років становитиме 2-2,5 тис. грн (у минулому сезоні – 1200-1400 грн). За останніми даними Мінфіну, в проект бюджету на 2017 рік заклали 40 млрд грн на субсидії. При цьому, за словами віце-прем’єра Павла Розенка, ця сума може зрости до 52 мільярдів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий