четверг, 13 октября 2016 г.

Як уникнути зараження?

Осінь – у розпалі, а це значить, що сезонні захворювання дають про себе знати. Особливо ризикують люди з низьким імунітетом, діти і старенькі.


Цього року епідеміологи очікують грипозні спалахи у листопаді-січні. А це значить, що планову вакцинацію слід проводити у жовтні, тобто у ці дні. Це прекрасний шанс підготуватися до зустрічі з інфекцією і побороти її.
Вирішення проблеми грипу ускладнюється тим, що симптоми, котрі з’являються на його ранній стадії, можуть викликатися іншими недугами, приміром, ангіною, харчовим отруєнням, ревматизмом, дизентерією, туберкульозом тощо.
Лікування грипу – цілий комплекс процедур, основні з яких ми вам нагадуємо: а) постільний режим; б) вживання достатньої кількості трав’яних чаїв, соків, морсів, чистої води; в) вологе прибирання і провітрювання приміщення; г) харчовий раціон з переважним складом супів, каш, відвареного м’яса, фруктів, овочів; д) вживання (за порадою лікарів) вітамінних комплексів Вітрум і Супрадін; ж) гігієна після відвідин вулиці (треба ретельно мити руки з милом і прочищати ніс).
Терміново потрібен лікар при: втраті свідомості; судомах; утрудненому диханні, задишці, відчутті нестачі повітря; інтенсивному болю де завгодно;
•навіть помірному болю в горлі за відсутності нежиті; коли болить голова і хворий блює; набряклості шиї; висипці, яка не зникає при натисканні на неї;
•температура тіла вище 39° С, яка не починає знижуватися через 30 хвилин після застосування жарознижувальних засобів.
Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує ваші шанси уникнути небезпечного захворювання  та здатне зберегти життя вам і людям, що знаходяться поруч з вами.
В.ШИШКО, в.о.начальника управління держпродспоживслужби в районі
У 2016 році аналітики прогнозують активність вже відомих типів грипу
* (Н1N1) – підтип свинячого грипу, про який стало відомо ще в 2009 р. Найбільшу небезпеку становлять його ускладнення, що навіть можуть призвести до смерті. Інфекція викликає синусит, пневмонію, запалення оболонок мозку.
* (Н3N2) – підтип штаму А. Його небезпека в ускладненнях, що патологічно впливають на серцево-судинну систему.
* (ВYamagata) і (В/Brisbane/60/2008 – підтип штаму В, становить групу маловивчених вірусів.

Народні диво-рецепти
„Швидко проганяємо грип”
Рецепт №1
Взяти 1,5 л теплої кип’яченої води, розчинити в ній 1 чайну ложку солі, додати сік 1 лимона і 1 грам аскарбінової кислоти (продається у будь-якій аптеці). Ретельно перемішати. Перед сном, протягом 1,5-2 годин потроху випити весь об’єм цього напою. До ранку від симптомів грипу нічого не залишиться.
Рецепт №2
Поки інші
парять ноги, ми паримо... руки
Частенько чуємо, що при перших ознаках грипу ми щоденно робимо теплі ванночки для ніг. Але є цілителі, які настійливо рекомендують парити не ноги, а руки. Для цього необхідно наповнити таз водою (38°), перед цим закип’ятивши чайник так, щоб температура води підвищилась до 41-42 градусів і трималася на цій позначці. Вся процедура триває 10 хвилин, після чого на руки вдягаються теплі рукавиці. В них і спимо до ранку.
Рецепт №3
Перемагаємо
грип
„по-англійськи”
Взяти 4 жовтки і розтерти їх з невеликою кількістю цукру до утворення піни. Далі додати, помішуючи, півлітра свіжого підігрітого пива. Потім в цю масу кинути дрібку кориці, 3-4 гвоздики і натерту цедру половинки лимона. Затим поставити суміш на плиту і варити (не кип’ятивши) 5-7 хвилин. За один раз вживаємо близько склянки отриманого відвару, всього 3-4 рази надень. І пам’ятайте: незмінним атрибутом має бути часник і цибуля. Їх не лише треба їсти, а й вдихати.
Підготувала Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий