вторник, 25 октября 2016 г.

Коротко про різне

У суді відбулася зміна голови
Не так давно відбулися зміни у керівництві місцевого (районного) суду.
Замість Миколи Волевача, який пішов на заслужений відпочинок, цю відповідальну і дуже серйозну структуру очолила наша землячка Зоя Шаповал. Сталося це відповідно до протоколу № 16 зборів суддів районного суду від 21 вересня 2016 року. Термін її повноважень – 2 роки.
Зоя Олексіївна на Сновщині давно, тут її знають як фахового спеціаліста.
Коли сільська влада з людьми
З бюджету Великощимельської сільради нещодавно виділені кошти, більше 30 тисяч гривень, на придбання твердопаливного котла для місцевого дитячого садочка. Котел встановили вчасно, він вже добре гріє дровами й радує маленьких вихованців навчального закладу. За словами сільського голови В.Щимеля Бориса Добродія, місцева влада і надалі приділятиме увагу питанням соціальної сфери, благоустрою. На черзі – реалізація великого проекту освітлення сільських вулиць.
Новомлинці  готуються до зими і чекають субсидій
У двох ФАПах, бібліотеці й приміщенні Новомлинської сільської ради взимку буде тепло. Дровами бюджетні заклади забезпечив депутат райради Михайло Росік, навіть гроші за такий крок не взяв. Загалом усі мешканці громади про наближення зими добре пам’ятають і завчасно до неї готуються. За немічними ведуть догляд два соціальні працівники.
Єдине, що хвилює більшість членів громади – затримка виплат субсидій. Ну а справжньою радістю для людей став приїзд у Лосевослобідський фельдшерський пункт молодого медпрацівника.
Лікарня з  овочами і теплом
Тепло наразі і затишно чи не у всіх відділеннях ЦРЛ. Труби не те що ледь тепліють, а по-справжньому гарячі. І в супі гороховім, що частенько подається хворим на обід, плаває розвариста буйна картопля, золотиста морква і цибуля.
Овочі для райлікарні цьогоріч, як і в минулі часи, збирали всім миром. Простягали руку допомоги великі і малі сільські ради, жителі міста. Люди від душі давали і буряки, і квасолю, і картоплю, і моркву, навіть трохи сушених яблук і груш.
Школярі йдуть на канікули
З 24 по 28 жовтня у школах району, як і по всій Україні – осінні канікули. Заняття у ІІ чверті розпочнуться 31 жовтня, у понеділок.
Під час канікул кожен навчальний заклад працюватиме за окремим планом, завчасно розробленим. У ньому знайдеться місце і для гурткової роботи, і екскурсій та інших цікавих заходів.
Конкурс
За інформацією з відділу агропромрозвитку РДА, започатковано проведення обласного конкурсу для дітей віком від 4 до 12 років з метою виховання послідовників сільського господарства. Розділи цього заходу – „Намалюй свою мрію”, „Реалізуй свою мрію”, „Посади дерево добра” і „Я – винахідник”. Детальніше про цю акцію можна дізнатися на сайті www.t-i-t.com.ua.

Комментариев нет:

Отправить комментарий