вторник, 25 октября 2016 г.

Неділя, Хрещатик, фестиваль

Цими трьома словами було позначене 16 жовтня для тридцяти вихованців танцювального колективу „Ягідки”, які стали учасниками столичного телевізійного фестивалю-конкурсу „ЗіркаФест „Моя Україна”. В актовому залі Київської міськдержадміністрації вони справили чудове враження на публіку й журі, ставши володарями провідних нагород у номінації „хореографія”.


Поїздка почалася ще до світанку. Майже чотири години в дорозі – й ось він, старовинний Київ! Фестивальну програму, яку знімали для муніципального телеканалу, складали творчі номери вокалістів, танцюристів та інших митців з різних областей України. Наші діти у віковій категорії 10-12 років представили композицію „Соняшник”, а в категорії 13-15 років – танок „Барви Гуцулії”. Необхідно зазначити, що рівень конкуренції на фестивалі був доволі високим. Також цікавим було ознайомитися з творчим доробком інших колективів, порівняти рівень їхньої майстерності... Але конкурс лише розпочався. Оскільки „Ягідки” попрохали, щоб їм призначили час виступу якомога скоріше (організатори відреагували на цю ініціативу позитивно), то в наших дітей з’явився вільний час для екскурсій. Вони оглянули меморіал пам’яті Небесної сотні, пройшлися Хрещатиком і Майданом Незалежності. Потім піднялися до Софіївського собору, а вже звідти вирушили до Золотих воріт. Завершилася ж прогулянка у МакДональдсі. Взагалі, юні танцюристи з бравурним ентузіазмом сприйняли інформацію про те, що їм довелося виступати в приміщенні, де „працює Кличко”. Ще чимало приємних емоцій викликав факт приходу на концерт деяких родичів і земляків, які мешкають у Києві. Подібна підтримка справила дійсно хороше враження.
Під час оголошення переможців фестивалю всі присутні почули такий висновок журі: „Нас просто вразив ансамбль „Ягідки” з міста Сновськ”. Старша група за виконання „Барв Гуцулії” отримала гран-прі, а молодша – стала володарем І місця за „Соняшник”. Окремим рішенням було оголошено подяку художньому керівнику – С.М. Горбатович – за вагомий внесок у створення духовних цінностей підростаючого покоління і активну професійну діяльність на ниві відродження та розвитку національної культури. Таким чином скарбничка перемог наших „Ягідок” поповнилася ще двома свідченнями їхньої майстерності. А телевізійну версію виступу на конкурсі можна буде побачити приблизно через місяць на каналі „Київ”.
Олег  МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий