вторник, 25 октября 2016 г.

Про фестиваль „Седнівська осінь-2016”

Літературно-мистецьке свято „Седнівська осінь” давно вже стало традиційним, і слава про нього лине далеко за межі Чернігівщини.


Цьогоріч на фестиваль було вперше запрошено народний аматорський ансамбль української пісні „Калина” (художній керівник О.Бондаревська) районного Будинку культури.
Першого жовтня наші артисти вирушили в дорогу. За годину автобус зупинився біля маєтку Лизогубів. Ця садиба – справжня перлина нашої рідної землі. Скориставшись вільною хвилиною, вони пройшлися алеями парку, де любив відпочивати Тарас Шевченко. Спустилися і до відомої альтанки Леоніда Глібова.
Яскраве колоритне національне вбрання колективу привернуло увагу до себе присутніх. На їх прохання наші співаки виконали віночок українських пісень. Цей спів, під шелест вікових дерев, викликав бурхливі емоції у слухачів.
Цікаво було прогулятися вулицями „сучасних майстрів”, що розташувалися в садибі під час фестивалю. Та ось настав хвилюючий момент – почався концерт. Ансамбль „Калина” виступив серед тридцяти колективів Чернігівщини і дуже вразив своїм самобутнім співом.
На завершення він був нагороджений дипломом за участь в цьому святі.
Щасливі і сповнені вражень артисти повернулися додому. Такі фестивалі, як „Седнівська осінь”, надовго залишаються в серці і надихають на нові творчі ідеї.

Комментариев нет:

Отправить комментарий