четверг, 13 октября 2016 г.

Сільський калейдоскоп

Кожному учаснику АТО – по 500 гривень
Таке рішення прийняла сесія Низківської сільради, а виконання його припало на свято Покрови. У цей день сільчани проводили великий урочистий захід - День села.


У сільському клубі, донедавна приміщенні школи, було яблуку ніде впасти, було весело і цікаво. Іменинниками дійства почувалися ювіляри, багатодітні сім’ї, учасники АТО (всього їх семеро). Раділа за своїх земляків очільниця громади Людмила Гордієнко, раділи всі присутні гості.
У Займищі незабаром спорудять Пам’ятний знак
Темі благоустрою Займищанський сільський голова Андрій Ларченко намагається приділяти постійну увагу. Ось і наразі він разом зі своїми помічниками взявся за встановлення знака на місці колишнього чоловічого монастиря. Було це, за свідченням місцевих старожилів, дуже давно, але в селі той монастир пам’ятають.
Що буде за знак? Скоріш за все, великий дубовий хрест на підмурку з мармуровою плитою і відповідним написом. Андрій Михайлович каже: „Свою історію треба знати і шанувати”.
Клюсівчани з росіянами  стали спілкуватися через Сеньківку
На пункті пропуску „Клюси” наразі тиша. Поруч височіє стіна з сіткою, знаходиться майже двометровий рів. Новобудови спілкуванню з родичами із Нового Світу, Хоромного, Раківки, Нових Юркович місцевим не заважають. Більше стали ходити до них на побачення через Сеньківку (маючи у наявності закордонні паспорти) російські гості. Ситуацію всі розуміють, чи не тому ніхто ні на що не скаржиться...
Єдині, хто не второпає нових змін, так це звірі. Як розповіли нам клюсівчани, зайці, котрі не взмозі перестрибнути ту стіну, гуляють без страху сільськими вуличками. І косульки гуляють, і, може, скоро вовчики й лисички до центру зійдуться. Словом, не так вже й сумно у віддаленому від райцентру селі.
Підготувала Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий