понедельник, 31 октября 2016 г.

Звук мисливської сурми

Цього тижня були залагоджені всі формальності для відкриття чергового сезону полювання на хутрового звіра.
Як розповів під час засідання президії голова райради УТМР І.Мося, у визначені строки фахівці вжили заходи для обліку чисельності дичини в угіддях, також для проведення лабораторних досліджень на наявність сказу єгері провели відстріл п’яти лисиць. (Згодом ветеринари уклали висновок – тварини не заражені цим смертельним вірусом).
Отже, сезон „на зайця” стартує 5 листопада і завершується 28 січня. Єдиний день полювання – субота. Норма добування – один заєць на одного мисливця. Разом з цим відстріл лисиці, єнотовидного собаки і вовка триватиме з 5 листопада по 26 лютого по суботах і неділях. (Але в лютому – лише за наявності додаткових разових відстрільних карток і в присутності єгеря).
На засіданні президії райорганізації УТМР також обговорювалися питання проведення біотехнічних заходів, налагодження системи охорони угідь і організації правильного полювання. Окремо присвячено увагу темі прийому нових членів до товариства. При цьому, серед іншого, зазначалося, що віднедавна до процедури поповнення лав УТМР і отримання мисливських документів відповідні органи почали ставитися більш професійно і принципово. Це має підвищити свідомість нового покоління прихильників полювання.
В ході зібрання підбито проміжні підсумки полювання на пернату дичину. Нагадано, що строк дії сезонної відстрільної картки завершується 3 листопада. Хто бажає полювати на птахів до 30 листопада – має подбати про оформлення одноразових карток.

Комментариев нет:

Отправить комментарий