пятница, 7 октября 2016 г.

Не „знімайте порчу”

Правоохоронці звертаються до жителів Чернігівщини бути пильними та звертати увагу на заїжджих осіб, які під приводом ворожіння, зняття порчі, купівлі металобрухту, пір’я, старих телевізорів тощо видурюють у селян гроші та цінності. Як тільки непрохані гості потраплять в будинок, починається масована психологічна атака на господаря, мовляв, купи в нас хоча б щось. У продавців обов’язково не буде здачі, щоб побачити, з якої схованки господиня дістане упаковку заощаджень.

Тут вже в хід ідуть будь-які способи і методи, аби лише відвести власників подалі від схованки та обчистити її. Якщо мова йде про солідну суму, не виключено, що заброди можуть і вдертися в дім за відсутності хазяїна або коли той спатиме.
Поліція закликає селян реально дивитися на речі і бути готовими вжити заходів для збереження свого майна, а подекуди й життя. Обов’язково повідомляйте дільничного інспектора поліції, чергову частину і сільраду про приїзд у село «чужих» автомобілів, особливо коли пасажири цікавляться самотніми пенсіонерами для купівлі/продажу усілякого непотребу.
Обов’язково запишіть номерні знаки транспортних засобів, занотуйте прикмети непроханих гостей, щоб у разі потреби повідомити правоохоронців.
Зрозуміло, що безглуздо підозрювати всіх підряд, але етнічна злочинність має глибоке історичне коріння й вона нікуди не зникла.

Комментариев нет:

Отправить комментарий