вторник, 25 октября 2016 г.

Ніхто, крім нас самих, не зробить рідну землю заможною

Про це голова облради Ігор Вдовенко наголосив під час загальних зборів асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини», на яких обговорювалися актуальні питання децентралізації влади, долі земель і лісів та інші питання. В зібранні, яке відбулося 18 жовтня, взяли участь голова обласної держадміністрації Валерій Куліч та керівники районних і міських рад.


На шляхах розв’язання назрілих проблемних питань закцентував увагу очільник обласної виконавчої влади. Валерій Куліч охарактеризував хід проведення децентралізації та окреслив основні завдання керівників районних та міських рад. Він торкнувся як позитивних, так і вкрай негативних тенденцій. Зокрема звернув увагу на кримінальні масштаби розкрадання лісів у системі «Облагролісу». Позитивних же кроків набирають темпи створення об’єднаних територіальних громад. До п’яти вже діючих ОТГ невдовзі приєднаються інші.
Не менш актуальними були і «Земельні питання на сучасному етапі», з яких присутніх поінформував начальник головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області Олександр Колотілін. Виступаючий, зокрема, окреслив ситуацію з орендою земель, розповів про стан розподілу земельних ділянок для воїнів АТО, звернув увагу учасників зборів на цілу низку проблемних моментів, які сьогодні хвилюють органи місцевого самоврядування тощо.
Значну увагу члени Асоціації звернули і на питання розпорядження об’єктами комунальної власності. Діяльність комунального підприємства Чернігівської обласної ради «Чернігівоблагроліс» і його дочірніх підприємств висвітлив начальник управління комунального майна обласної ради Андрій Бунін, якого затверджено депутатським корпусом на цю посаду після виявлення низки зловживань у системі управління комунальним майном, зокрема, і в КП «Чернігівоблагроліс».
А потім учасники зборів вступили у жваву дискусію навколо вже заслуханих питань, особливо стосовно використання земельних та лісових фондів.
На завершення розгляду та обговорення питань порядку денного голова обласної ради Ігор Вдовенко наголосив, що всі зауваження, висловлені на засіданні, будуть узагальнені і враховані у подальшій роботі, а також подякував колегам за ділове та активне спілкування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий