вторник, 25 октября 2016 г.

Презентації у бібліотеці

У теплій атмосфері пройшла у центральній бібліотеці зустріч з відомими жінками: дослідницею історії бібліотечної справи Л.В. Фіофіловою та поетесою, письменницею, краєзнавцем з Коропщини В.М. Михайленко.


Здійснюючи пошукову науково-дослідну роботу з історії розвитку бібліотек-читалень Чернігівщини кінця XIX - початку XX ст., Любов Василівна звернула увагу на публікації священика Свято-Троїцької церкви с.Хотуничі Городнянського повіту (нині Сновського району) М.Г. Архангельського на сторінках «Прибавление к Черниговским епархиальным известиям». Мова йшла про діяльність бібліотеки, заснованої при церкві у Хотуничах, а потім і її філіалу у с.Ст. Боровичі.
І ось через 125 років від відкриття священиком М. Архангельським бібліотеки (1891 р.) дослідниця представляє свою роботу «З вірою і книгою до світла знань». Це розповідь про народну бібліотеку при Свято-Троїцькій церкві с.Хотуничі, яка виконала свою просвітницьку місію, відіграла значну роль у загальній справі піднесення духовності, відкрила багатьом людям шлях до знань.
Н.МОКРОСНОП, директор бібліотечної системи

Комментариев нет:

Отправить комментарий