понедельник, 31 октября 2016 г.

КОРОТКО ПРО РІЗНЕ

Олександр Дугель передплатив „Промінь” ветеранам
Не один рік поспіль демонструє позицію патріота Сновщини авторитетний приватний підприємець О.С. Дугель.
Ось і цього разу він відразу відгукнувся на звернення голови районної ветеранської організації Людмили Кравець щодо передплати на 2017 рік 13 примірників районки. Вмовляти, переконувати Олександра Сергійовича не доводилося. Він з тих, хто все розуміє, на кого можна покластися.
Хотуничани чекають екологів
Триває заготівля дров для бюджетних установ, розташованих на території Хотуницької сільської ради. За словами очільника громади Миколи Бондаря, головним постачальником цього виду палива є райагролісгосп. Є й інші варіанти, більш дешеві. Скажімо, такі, як випилювання близько десятка сухостоїв – верб, осик, в’язів. Проте, щоб спиляти ці дерева, треба спеціальні висновки екологів. Посадовці даної інстанції з приїздом до сільчан досі не поспішають...
Смячани наводять красу
Гарнішає село Смяч. Ось і нещодавно з бюджету сільради виділено 21 тисячу гривень для встановлення (у напрямку Старої Рудні) нової зупинки. Яскраву, сучасну, з металопрофілю, її вже встановили і обрамили квітниками.
Не забули й про інші дві. Їх також кардинально видозмінено і причепурено. Місцеві активісти у цей процес навіть національну ідею внесли – додали до інтер’єру синьо-жовті кольори.
Залякують вовки
Останнім часом справжньою бідою для жителів Заріччя стали набіги вовків. Сіроманці так знахабніли, що забігають у двори і роздирають собак. Сільський голова Наталія Дворник зверталася у товариство мисливців до Ігоря Мосі з проханням якось зарадити цій проблемі, але конкретна відповідь поки не надійшла. Існує думка, що треба дочекатися снігу.
Тож люди в селі дивляться на небо і чекають зміни погоди, чекають снігу. Вони серйозно побоюються ходити вечірніми вулицями. А раптом вовки і на них накинуться?
У Жоведі – марихуана
Близько 8 кілограмів марихуани виявили в нашому районі оперативники прикордонного загону та національної поліції.
Мішок з наркотичним „зіллям” правоохоронці знайшли в одному з приватних помешкань села Жовідь Сновського району. Власником наркотичної сировини, яку вилучено та направлено на експертизу, виявився 41-річний місцевий житель. Протиправний вчинок громадянина підпадає під дію статті 309 Кримінального Кодексу України „Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”, що внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
У Щокоті бігала скажена лисиця
Цієї осені до подвір’я мешканки Щокота зазирнула рудохвоста гостя, зчепилася з собакою, але той виявився сильнішим. Труп загиблої лисиці доставили до Чернігівської ветеринарної лабораторії, де і підтвердився діагноз – сказ. В селі довелось оголошувати карантин, територію Низківської сільради та Попільню – загрозливою зоною.
Зараз ветеринари проводять щеплення собак і котів в осередку хвороби, а на прохання багатьох власників худоби – під час вранішніх виводок щеплюють і корів. Згодом вакцинацію проводитимуть і в решті населених пунктів. Щеплення платні.
Діє заборона
З метою забезпечення охорони зимівлі водних біоресурсів у водних об’єктах Чернігівської області наказом Чернігіврибохорони №43-0 від 19.10.2016 р. з 1 листопада 2016 року до початку весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів, забороняється вилов будь-яких водних біоресурсів (тобто риби) на зимувальних ямах. До речі, ця заборона не діє на тих, хто любить проводити час з вудкою в руках.

Комментариев нет:

Отправить комментарий