среда, 5 октября 2016 г.

Результати першого місяця роботи Сновського бюро правової допомоги


1 вересня 2016 року було відкрито відділ «Сновське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Протягом місяця до бюро звернулися 52 особи, більшість з яких жінки віком від 35 до 60 років. Щодо питань, які порушували клієнти, переважно - це питання соціального забезпечення (процедура отримання субсидій, документи які необхідно подавати для їх призначення), спадкового права (порядок прийняття спадщини, відмова від неї, продовження строку для прийняття спадщини, розподіл успадкованого майна тощо), земельного права (порядок приватизації земельної ділянки, виділення власникам земельних часток (паїв) земельних ділянок у  натурі (на місцевості) із земель, що належали колективним сільськогосподарським підприємствам) та ін.
Крім того, працівниками бюро було проведено виїзд консультативного пункту до села Кучинівка, де було надано юридичні консультації 6 мешканцям територіальної громади. Одночасно проведено робочі візити в с. Нові Боровичі  (а саме, в НВК і в стаціонарному відділенні для тимчасового та постійного проживання одиноких людей похилого віку) та с. Сновське.
Метою даних заходів було інформування громадян про основні завдання бюро: правопросвітництво, надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу та надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також було висвітлено аспекти отримання безоплатної вторинної правової допомоги окремими категоріями громадян, проінформовано про порядок звернення за наданням такої допомоги. Олексій Мірошниченко розповів про мережу безоплатної правової допомоги в області, її функції та напрямки діяльності, можливість отримати безоплатні юридичні консультації від фахівців бюро. Крім того, працівник системи БПД роз’яснив присутнім хто має можливість на послуги адвоката, за які сплатить держава та які документи потрібно надати при зверненні до бюро правової допомоги та/або місцевого центру. Більш того, було акцентовано увагу на те, що ветерани війни мають право на безоплатну вторинну правову допомогу з питань пов'язаних з їх соціальним захистомпро мережу безоплатної правової допомоги в області, її функції та напрямки діяльності, можливість отримати безоплатні юридичні консультації від фахівців бюро. Крім того, працівник системи БПД роз’яснив присутнім хто має можливість на послуги адвоката, за які сплатить держава та які документи потрібно надати при зверненні до бюро правової допомоги та/або місцевого центру. Більш того, було акцентовано увагу на те, що ветерани війни мають право на безоплатну вторинну правову допомогу з питань пов'язаних з їх соціальним захистом.про мережу безоплатної правової допомоги в області, її функції та напрямки діяльності, можливість отримати безоплатні юридичні консультації від фахівців бюро. Крім того, працівник системи БПД роз’яснив присутнім хто має можливість на послуги адвоката, за які сплатить держава та які документи потрібно надати при зверненні до бюро правової допомоги та/або місцевого центру. Більш того, було акцентовано увагу на те, що ветерани війни мають право на безоплатну вторинну правову допомогу з питань пов'язаних з їх соціальним захистом.про мережу безоплатної правової допомоги в області, її функції та напрямки діяльності, можливість отримати безоплатні юридичні консультації від фахівців бюро. Крім того, працівник системи БПД роз’яснив присутнім хто має можливість на послуги адвоката, за які сплатить держава та які документи потрібно надати при зверненні до бюро правової допомоги та/або місцевого центру. Більш того, було акцентовано увагу на те, що ветерани війни мають право на безоплатну вторинну правову допомогу з питань пов'язаних з їх соціальним захистом.
Нагадуємо, що правова допомога надається відділом «Сновського бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за адресою: м. Сновськ, вул. Миру, 51 т. 2-13-48, 2-13-94. Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 до 18-00 за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01  E-mail:mena.chernihiv@legalaid.gov.ua.

Комментариев нет:

Отправить комментарий