понедельник, 31 октября 2016 г.

Гачок для отримувачів субсидій

Зовсім нещодавно у „Промені” йшлося, що субсидія (для усіх видів опалення) буде нараховуватися з 1 жовтня, як торік. Але сталося інакше: виплати розпочнуться не з початку місяця, а з дня старту опалювального сезону. У нашому районі – з 12 жовтня. Це означає, що за жовтень мешканці багатоквартирних будинків, котрі отримують субсидію, матимуть на третину менше коштів, ніж могли б мати.


Далі. Минулорічного травня держава повідомила, що залишить на рахунках людей лише суму, еквівалентну вартості 100 куб. м газу – близько 700 гривень. І хоча заощаджені тисячі „крутилися” до жовтня і люди на щось сподівалися, у вересні кошти все-таки забрали. Отже, хто за травень-вересень нічого не платив і використав всі 700 грн – той на рахунку нічого не має, а хто витратив більше – вступає в новий сезон з боргом, який необхідно погасити.
Ну а це повідомлення – для власників помешкань у багатоквартирних будинках з централізованим опаленням (без будинкових та квартирних лічильників). Вони протягом усього опалювального сезону повинні сплачувати обов’язкову плату, вказану в повідомленнях про субсидію. Дехто ж платив за квитанціями „Облтеплокомуненерго”, хоча робити цього не варто було. Бо згідно з урядовою постановою та відповідним положенням, розмір плати за послугу з централізованого опалення може бути різним кожного місяця. ( Залежить же від температури зовнішнього повітря: тепліше – сума меша, холодніше – більша!). Відповідно держава надає меншу або більшу субсидію. Словом, споживачі, які мають лічильники, можуть економити і кошти по субсидії використовувати в наступні місяці, як і торік. Дасть Бог, невтішних новацій не буде.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий