понедельник, 31 октября 2016 г.

Поточні питання

Чергове розширене засідання колегії райдержадміністрації було присвячене передовсім запровадженню системи електронних бюджетних закупівель і виконанню районної програми зайнятості населення.


З першого питання порядку денного доповіла начальник відділу економіки райдержадміністрації Г.М. Гукун. Вона, серед іншого, зазначила, що з 1 серпня нинішнього року всі бюджетні закупівлі товарів і послуг на суму понад 200 тисяч гривень на рік мають відбуватися з використанням спеціальної електронної системи. (Те ж саме стосується закупівлі робіт на півтора мільйона гривень або більше). Це такий собі Інтернет-аукціон: скажімо, заклад культури оголошує про необхідність придбати партію тирсобрикету для опалення, фірми-постачальники надсилають свої пропозиції з умовами та ціною, і хто запропонував найкращий товар і за найменшу вартість - той і переміг. Протягом кількох останніх місяців у нашому районі вже проведено 10 успішних закупівель через систему ProZorro. Найрезультативніше до цього підійшли у відділі культури РДА. (П’ять закупівель, сума зекономлених коштів - 11348 грн).
Надалі виступили начальник відділу культури РДА Н.М. Добненко та начальник відділу освіти РДА Т.А. Булденко. Вони докладно розповіли про деякі реальні аспекти функціонування системи електронних закупівель й запропонували виступити з ініціативою звернутися до вищих органів влади для підвищення ефективності цього процесу або його вдосконалення.
Ведучи мову про рівень безробіття на Сновщині, заступник начальника відділу РЦЗ В.М. Савоста визнав, що стан справ на ринку праці доволі складний. І причина такої ситуації відома – загальнодержавна соціально-економічна криза. Протягом 9 місяців 2016 року статус безробітних отримали 588 осіб. За сприяння райцентру зайнятості працевлаштовано 389 громадян. Цьогоріч дві людини скеровано до організації власного підприємництва, 18 - на новостворені робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску. Також 147 осіб здобули додаткові професії або підвищили свою кваліфікованість. До громадських робіт залучено 203 безробітних. З цією метою виділено 149,6 тис. грн при дольовій участі місцевих бюджетів на суму 75,2 тис. грн. За 9 місяців працевлаштовано 8 громадян, які мають інвалідність.
Загалом 45% усіх безробітних, які перебувають на обліку, є мешканцями сільської місцевості. Протягом звітного періоду різноманітні послуги районного центру зайнятості надані 1782 особам, з яких 1038 були безробітними.
Завершилося засідання колегії розглядом стану виконавської дисципліни і виконання завдань, визначених законодавством, актами Президента, Кабінету Міністрів в органах виконавчої влади району. Його було проведено у протокольному режимі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий