четверг, 13 октября 2016 г.

Кого ви бачите на чолі об’єднаної громади?

З таким запитанням «Промінь» звертається до своїх читачів, сподіваючись отримати щиру, незаангажовану інформацію. Пропонуємо жителям району скласти список вірогідних кандидатів на цю дуже серйозну посаду. Для цього слід написати в редакцію листа (анонімки до уваги не братимемо) і коротко розповісти про такого кандидата. Давайте не будемо пасивними спостерігачами, давайте не повторювати помилок минулих місцевих виборів. Передусім це потрібно нам, простим людям.


З поглядом у майбутнє
Питання особи керівника реформованої територіальної громади виникло саме собою, виходячи з тих адміністративно-територіальних змін, які нас чекають в недалекому майбутньому. Щодо теперішнього керівництва району, то воно вже винесло собі вирок: район ліквідується і він стане складовою частиною одного з наших сусідів. Але, заради справедливості, повністю покладати цю провину на теперішнє керівництво не слід.
Розчинятись район почав багато років тому, коли центри структурних підрозділів держустанов та ряду організацій почали «емігрувати» до Корюківки, Мени, Городні. Найбільш активні громадяни району, особливо ветерани, висловлювали своє занепокоєння таким станом справ і дорікали цим керівництву району того часу.
Щодо першої особи Сновської громади, від якої залежатиме її життєдіяльність, то, на мою думку, - це повинна бути людина, в якій би поєднувався певний досвід роботи з людьми та молодість, від якої не «тхнуло б нафталіном». Саме молода, творча, креативна, енергійна людина може «горіти роботою», а не дотримуватися принципу «аби тихо». Час красивих слів та обіцянок повинен залишитися в минулому, слід оцінювати керівника по кінцевих результатах його роботи.
Саме за час керівництва в місті молоді, ми бачили конкретні справи: не дивлячись на скрутне фінансове становище, проведено значні роботи з ремонту доріг міського призначення, побудовано дитячі майданчики, облаштовано міський пляж, реконструйовано стадіон, де проводиться багато різноманітних спортивних змагань, дотримуються в належному стані зелені насадження в центрі міста, впорядковано роботу ринку. Ми вже почали забувати про ту повінь, що декілька разів на рік виникала на центральній вулиці міста, і що обурювало особливо водіїв транспорту. Кілька років поспіль проводяться міжміські фестивалі рок-груп.
У районі найбільша – міська територіальна громада. Тому, вважаю, саме на її основі повинна формуватися майбутня реформована територіальна громада. Насьогодні її очолює порядна, ділова, відповідальна людина, яка має досвід роботи з людьми, займала керівну посаду у важливій державній службі, вже має, хоча і невеликий, досвід роботи в органах місцевого самоврядування. Тому, коли постане питання вибору першої особи реформованої територіальної громади, то, на мою думку, саме ця кандидатура заслуговує найбільшої уваги.
В.Правденко

Комментариев нет:

Отправить комментарий