пятница, 23 ноября 2012 г.

Загинув на роботі. У 29 років

…На столі, поруч з фотографією, в траурних стрічках, - гранат.
- Це – для Василя, - пояснює щорсівчанин Микола Кайструк. – Він дуже любив гранати і виноград, - голос чоловіка тремтить, на очах – сльози.

У середу, 31 жовтня, його син зранку пішов на роботу, а близько 15-ої години його тіло без ознак життя правоохоронці виявили у дворі приватної пилорами, де він працював без офіційного оформлення. (За словами працівників міліції, про труп повідомили по телефону. Той, хто дзвонив, назвав вигадане прізвище).
За попередньою версією, причиною смерті стала травма голови: на хлопця обрушилися верхні колоди з іще не розвантаженого причепу, біля якого його і знайшли.
Василю було 29 років. За професією – тесля: закінчив Щорське ПТУ. Неодружений. Жив з батьками.
- Я вимолила Василька у Бога, - плаче безутішна мати . – Наш первісток помер у неповні чотири роки. Після нього народилася донечка. А мені хотілося, щоб неодмінно був ще й син. Щоб прожив життя радісно – за себе і за покійного братика. Молилася про це цілих сім років. І таки діждалася.
Василь був моїм спасінням від пережитого горя. Ріс хорошим і слухняним. Був дуже чесним. Умів усе робити. Не пив і не палив.
На пилорамі попервах довго працювати не збирався, але згодом робота (працював на деревообробному верстаті) сподобалась, і він залишився. Пропрацював близько двох років.
Про те, що сталося 31 жовтня, батьки (Микола Васильович - у минулому помічник машиніста тепловоза – 9 років тому вийшов на пенсію, Єлизавета Тимофіївна працює бухгалтером у міському дитячому навчальному закладі №1) мають лише припущення. Разом з донькою Іриною (вона - медсестра у реанімаційному відділенні центральної районної лікарні), яка виїжджала на місце трагедії, вони з окремих епізодів, як з осколків, намагаються скласти картину того жахливого для родини дня.
Кажуть: залишається незрозумілим, чому син загинув біля причепа. Він – не стропальник, тож не мав працювати на розвантаженні. Якщо ж все-таки працював, то за чиїм наказом? Однозначно – не за хазяйчиним: приватний підприємець Людмила Самусенко увесь день 31 жовтня була в Чернігові. До неї батьки претензій не мають. Великі надії покладають на перевірку, яка поки триває. До участі в їй районною прокуратурою залучені контролюючі органи області в сфері дотримання законодавства про працю.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий