пятница, 23 ноября 2012 г.

Письменник із 8 класу

13 листопада в обласній бібліотеці для дітей ім.М.Островського відбулась презентація другої книги «Хай весь світ дивують нині діти неньки України» - як підсумку творчого літературно-художнього проекту у рамках Чернігівського обласного дитячого конкурсу юних літераторів за 2012 рік.

Одним із авторів книги є і наш читач, учень 8 класу ЗОШ №1 Олександр Латишев (1 місце у номінації «Проза»). Під час презентації збірки йому було особливо приємно отримати видання з рук одного з організаторів і натхненників проекту – чернігівської поетки Тетяни Пакалюк. Цьогоріч на презентацію були запрошені також юні художники-ілюстратори творів з шкіл Чернігова, й Сашко зустрівся й познайомився з Анастасією Фліщук, яка створила малюнок до його новели «Вікна».
14 листопада у вечірніх «Новинах» обласне телебачення показувало репортаж з місця події, в т.ч. інтерв’ю з Олександром Латишевим. (На обласному радіо також брали інтерв’ю).
Зараз юний літератор працює над наступним твором. Побажаємо йому й надалі успіхів.
Конкурс триває. Запрошуємо до участі у ньому всіх бажаючих дітей від 4 по 11 клас. Твори українською мовою представляти до районної бібліотеки для дітей до 20 грудня 2012 року.
P.S. Книга була видана за сприяння альянсу «Нова Енергія України».
За словами голови правління альянсу Валерія Боровика, книга вийшла сонячною і мудрою – саме такою, щоб спонукати читачів робити добро.
О.УЛЬЯНЕНКО,
заступник директора ЦБС

Комментариев нет:

Отправить комментарий