пятница, 23 ноября 2012 г.

На готовність до зими впливають різні фактори

Пропонуємо читачам «Променя» інтерв’ю з міським
головою Романом Зубом. Теми для розмови – готовність міста до зими і запровадження системи у питанні благоустрою населеного пункту.
– Синоптики прогнозують: у другій половині листопада до нашої місцевості дійде похолодання. Чи готове міське комунальне господарство працювати в таких умовах?
– Якщо вести мову про розчистку вулиць від снігу, то міськрада вже уклала попередню домовленість з міжрайонним управлінням водного господарства, яке має трактор Т-150 з необхідним обладнанням. Також вивчається можливість залучення до розчистки тротуарів тих підприємств, які теж володіють необхідною тракторною технікою. Щоправда, існує проблема: через фінансову кризу загальнодержавного масштабу держказначейство майже не пропускає проплату за будь-якими призначеннями, окрім зарплатні та енергоносіїв. Тому може виникнути ситуація, коли ті, хто ніби й не проти розчистити від заметів місто, просто не зможуть отримати свої, чесно зароблені гроші. Й кому це сподобається? Й чи погодяться вони працювати за таких умов надалі? До того ж є ще один аспект.
Міськрада зацікавлена замовити в Корюківському райавтодорі техніку для розкидання на дорогах піщано-соляної суміші. Але в цього підприємства інші пріоритети – основні автошляхи між населеними пунктами. Доки там все не буде зроблено, містом ніхто не займатиметься. Принаймні, відповідну угоду між ним і міськрадою досі підписати ще не вдалося. (Стосовно ж запасу піщано-соляної суміші, то її запас цілком достатній для використання протягом сезону).
– А як справа з вуличним освітленням?
– Існуючі в місті освітлювальні мережі в тій чи іншій мірі ще виконують свою функцію, але на перший план виходить проблема ламп для ліхтарів. Деякі з них виходять з ладу навіть після кількох тижнів роботи. Наразі потрібно замінити майже сотню освітлюваних приладів, найдешевший з яких коштує 70 грн. Одномоментно зробити це поки що не вдається.
– Читачів цікавить, чи завершиться реалізація будівельних проектів у місті, що були започатковані цьогоріч?
– Прокладання гілки ливневої каналізації від міської перукарні до околиці Щорса в основному завершене. Виконавець робіт - ПМК з міста Бровари – обіцяє завершити все до кінця року. На завершальній стадії – будівництво алеї в міському парку. (На жаль, з будівельниками держава розрахувалася ще не в повному обсязі, однак треба сподіватися – колись гроші на це надійдуть, як і було обіцяно «нагорі»).
– Не обійти проблему вивозу сміття…
– Час балачок і дискусій минув. У нашому місті декілька комунальних організацій з великим досвідом роботи у цій сфері. Дивно, але вже декілька років триває обговорення сакрального питання «Що робити?», проте результату нема. Наразі міськвиконком виступив з ініціативою: кожен мешканець Щорса щомісяця сплачуватиме суму менше семи гривень, а житлово-експлуатаційна дільниця зобов’язується надавати якісну послугу – збирання і вивезення сміття. Вулицями, де нема сміттєвих контейнерів, їздитиме трактор й збиратиме непотріб. Але не так, як раніше, коли більшість людей знаходяться на роботі. Все треба робити вранці або вихідними днями. ЖЕД повинна скласти чіткий графік приїзду і зупинки транспорту у визначених місцях. Ця робота контролюватиметься міськвиконкомом. Відмовки виконавця на кшталт «Не знав, спізнився, забув» - не прийматимуться. Прийшов час навести порядок. Міськрада має нарешті виправдати довіру людей.
– Дякую за розмову.
Інтерв’ю взяв Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий