пятница, 23 ноября 2012 г.

Змінюється концепція в роботі

Державна податкова служба в даний момент змінює концепцію своєї роботи, перетворюється з фіскального відомства на сервісну установу. Зараз запроваджується новий сервіс для платників податків - подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді. Тобто, підприємці та підприємства, які використовують реєстратори розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або реєстратори, що створюють стрічку в друкованому вигляді, матимуть змогу подавати податкову звітність через Інтернет.

Не варто переконувати будь-кого, що перехід на електронну звітність – це сучасний крок. Він дає змогу вирішити багато проблем, з якими постійно стикаються бухгалтери підприємств. Адже для складання звітів потрібно заповнювати безліч паперів, реєструвати документи і все складати на полиці паперових архівів.
Новий сервіс дасть змогу платникам податків спростити сам процес складання звітності, адже звітність буде формуватись автоматично. Крім цього, зменшаться витрати на друкування та зберігання контрольних стрічок. А ще, завдяки можливості дистанційного контролю, зменшиться кількість перевірок.
Зараз подання звітності в електронному вигляді стає більш доступним завдяки діючому сервісу «Центр Сертифікації Ключів». Центр безоплатно видає посилені сертифікати відкритих ключів та надає інші послуги. У Чернігові відділення Центру Сертифікації Ключів відкрито за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28, 1-ий поверх, кім.14. Телефон (0462)774927. З детальнішою інформацією можна ознайомитися на сайті: http://www.cskidd.gov.ua.
Антикорупційний проект «Пульс податкової» - це унікальний сервіс, що забезпечує зворотній зв’язок податкової служби з платниками податків. Ціль проекту - подолання проявів корупції в органах державної податкової служби, ліквідація перешкод, що заважають здійснювати підприємницьку діяльність, усунення труднощів у спілкуванні із посадовими особами податкової служби, формування у громадян об’єктивної оцінки діяльності органів ДПС.
ДПС України постійно працює над спрощенням системи адміністрування платежів та створення законодавчих передумов для підтримки бізнесу. Сплата податків має бути для платника процедурою зручною і необтяжливою. З цією метою на офіційному веб-порталі створено новий сервіс “Тиждень тематичних консультацій”. Цей проект забезпечує “зворотній зв‘язок “ з платниками податків та надання в інтерактивній формі консультацій відповідно до заявленої теми. Також на електронну адресу idd@sts.gov.ua платники податків можуть надсилати запитання з позначкою “тиждень тематичних консультацій ”і отримувати на них кваліфіковану відповідь. Також державна податкова служба запускає новий он-лайн сервіс для підприємців – „Податковий асистент”. Так, на постійній основі, через Інтернет ДПСУ повідомлятиме платників про податкові ризики, які податківці виявляють під час моніторингу їх господарської діяльності. Листування буде індивідуальним та повністю конфіденційним. При цьому податкова пропонуватиме підприємцям самостійно усунути недоліки до офіційного подання звітності.
Сьогодні податкова служба працює над створенням електронного кабінету платника податків, який дасть змогу надавати податкові послуги в режимі он-лайн. Результатом ефективності таких перетворень стане скорочення витрат на адміністрування податкових процедур як підприємців, так і наших фахівців.

Є.КОРНІЄНКО,
начальник Щорського відділення
Корюківської МДПІ

Комментариев нет:

Отправить комментарий