воскресенье, 4 ноября 2012 г.

Перший крок до чемпіонства

Минулого тижня про Щорс знову заговорили на головній борцівській арені України. Причина для цього вагома – чотирнадцятирічний Олександр Кушніренко (вагова категорія до 66 кг) здобув бронзову медаль на чемпіонаті нашої країни серед юнаків.

Сашко Кушніренко (на фото в центрі) ще відколи пішов до школи почав займатися вільною боротьбою. Першим його наставником був С.М. Сенченко, але вже 5 років, як він тренується в А.З. Косевича. З часом прийшли майстерність і досвід, загартувався характер, тож успіх не забарвися. З безлічі змагань, в яких взяв участь, наш земляк згадує міжнародний турнір 2009 року в Унечі (Росія), де посів ІІІ місце. Там довелося добряче постаратися заради результату. І ось нещодавно Олександр успішно пройшов обласні відбіркові змагання, де виборов путівку на чемпіонат України. (Без проблем здолавши опір трьох суперників). А 26 жовтня у Хмельницькому розпочався його шлях до призового місця. Першого конкурента (з Івано-Франківська) переміг за балами – 4 : 3 і 4 : 0. Другий борець (з Харкова) виявився сильнішим, зрештою, у нього був титул минулорічного чемпіона України. Йому Олександр Кушніренко поступився. Однак невдача не стала на перешкоді до подальшого просування вперед. Спортсмен зі Щорса у наступному двобої швидко поклав на обидві лопатки хлопця з Одеси, потім поборов представника Сум (4 : 0 і 6 : 0), а вже у боротьбі за третє місце здобув переконливу перемогу над ровесником з Севастополя (6 : 0 і 5 : 0). Таким чином підтримано репутацію нашої ДЮСШ «Колос» як кузні призерів найпрестижніших змагань. На запитання «Чи легко в спорті?» Олександр Кушніренко відповів: «Однозначно, ні. Тут потрібні не лише постійні зусилля, робота над собою, а й неабияка сила волі. Отримувати нагороди за перемоги – приємно, але шлях до успіху пов’язаний з виснажливими тренуваннями, інколи – травмами. (І дійсно – у нього було розтягнення зв’язок на нозі, зламаний хрящ у вусі). Колись було - хотів кинути спорт. Але добре, що батьки відрадили від такого кроку. Тепер дякую їм за це».
Ось така історія. Коли на тренування молодшої групи прийшов Олександр Кушніренко, хлопчаки з повагою поглядали на нього – це ж бронзовий призер чемпіонату України! Однак коли в них поцікавилися: «Хочете стати такими, як він?» - несподівано почули: «Ні. Ми хочемо виборювати лише перші місця»!» Напевно, це і є психологія майбутніх переможців. А стосовно Олександра, то слід вірити, що його найбільші успіхи ще попереду. Потенціал у нього – серйозний.
Олег МІРОШНИЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий