пятница, 23 ноября 2012 г.

У Щорс приїде Шарапов. Або Корчагін. Це вже кому як подобається

Старше покоління наших земляків чудово пам’ятає зірку радянського кінематографа Володимира Конкіна. Фільми за його участю – «Місце зустрічі змінити не можна», «Як гартувалася сталь», «Ати-бати, йшли солдати…», «Романс про закоханих» назавжди залишилися в спогадах глядачів.

Головним персонажам цих стрічок були властиві ті якості, до яких публіка прагнула підсвідомо й шукала їхнє втілення на екрані.
Акторська біографія Володимира Конкіна фактично розпочалася в Україні, у Харкові, на сцені театру юного глядача. Згодом він продовжив свою творчу діяльність на Київській кіностудії імені Олександра Довженка. Ролі, зіграні на нашій землі, принесли йому всесоюзну славу і звання заслуженого артиста України. Коли у 1979 році Володимир Конкін переїхав до Москви, то вже мав міцну репутацію в сценічному середовищі й винятковий індивідуалізм у передачі рис характеру тих героїв, ролі яких він виконував. Останні роки глядачі мали більшу нагоду оцінити майстерність Володимира Конкіна на сцені московських театрів. Хоча голос його звучав і в кінофільмах. (За участі актора продубльовано російською мовою десятки закордонних стрічок, зокрема – й «Володар перснів»). Парадокс, але цій людині попри вік вдається бути сучасним. І це не може не підігрівати цікавості до його творчості у представників різних поколінь.
Сорок років – саме стільки герой цієї оповіді дарує свій талант глядачеві. До такого своєрідного ювілею творче об’єднання «Діти Мельпомени» (м.Москва) підготувало бенефіс Володимира Конкіна. Він – народний артист Росії, заслужений – України, лауреат державних премій. Але головне інше: він ще й досі втішається щирою прихильністю публіки. Його раді бачити й сердечно зустрічають нові ролі улюбленого актора. Нещодавно шанувальники отримали можливість переглянути парадоксальну комедію «Ексцентричний детектив», в якій, завдяки тонкій грі Володимира Конкіна, кожен бажаючий може відчути атмосферу гри емоцій, щедро замішану на гуморі. Образ втілений ним на сцені, не може не викликати справжню усмішку. Неймовірно, але факт: цей спектакль 4 грудня можна буде переглянути і в Щорсі, у районному Будинку культури. А причина появи у нашому краї московських «Дітей Мельпомени» пояснюється просто: допоміг земляк, особисто знайомий з Володимиром Конкіним. Уродженець Щорса Дмитро Горовцов вже кілька десятиліть як живе у Москві, досяг чималих висот у науковій діяльності та кар’єрі (він нині є депутатом державної думи Російської Федерації). І попри все – постійно пам’ятає про своє коріння і малу батьківщину, майже щороку відвідує рідний Щорс, не забуває про друзів. Разом з одним із них - міським головою Романом Зубом – він вирішив започаткувати ряд проектів, які мають на меті пожвавити мистецьке життя нашого маленького міста, подарувати мешканцям нагоду зблизька оцінити гру майстрів сцени найвищого рівня. Ефект від подібної ініціативи виглядає безумовним.
Отже, ми можемо побачити спектакль «Ексцентричний детектив за участі Володимира Конкіна 4 грудня. Приходьте о 18-ій годині до РБК, буде цікаво. Окрім перегляду вистави може трапитися можливість поспілкуватися з відомими артистами. Для когось це буде як нагода торкнутися своєї мрії.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий