пятница, 23 ноября 2012 г.

«Рідна мова – Божий дар»

Щорічно у районній бібліотеці для дітей проходить цикл заходів, присвячений Дню української писемності й мови, який відзначається 9 листопада
. Цього року він розпочався з організації наочної популяризації рідної мови. Для різних вікових груп користувачів оформлені літературно-ілюстративні виставки, полички на теми: «Перлини душі народної», «Рідна мова – Божий дар», «Мої перші книжки» (дошкільнятам та учням молодших класів); «Дивосвіт казки», «Час читати українською» (учнів 5-6 кл.), «Мова – це пісня душі, покладена на слова…» (учні 7-9 кл.). Літературний календар висвітлює життєвий і творчий шлях Богдана Лепкого, який увесь талант присвятив своєму народові, збагаченню його культури, літератури:
«Співаю те, що в світі бачу,
Що в серце або в мозок впало…»
140 років від дня народження українського письменника й перекладача відзначається також 9 листопада.
Учні 2-б класу ЗОШ №1 (вчителька В.В. Деркач) були учасниками літературно-музичної години «Україна – рідний край». Діти знайомились з вищевказаними виставками, вибирали собі книжки для читання, слухали народні пісні, читали (декларували) вірші, жваво відповідали на запитання вікторини «Рідна мова».
О.УЛЬЯНЕНКО,
заступник директора ЦБС по роботі з дітьми

Комментариев нет:

Отправить комментарий