пятница, 23 ноября 2012 г.

з метою позитивних змін

16 листопада відбулася ХІV сесія районної ради шостого скликання.
Про те, чим сьогодні живе наша Щорсівщина, як нині розв’язує нагальні проблеми на кшталт добробуту територій, використання земельних ресурсів, наповнення бюджету і навантаження на нього освітянської, культурної, медичної галузей, ремонту доріг тощо говорив у своїй доповіді очільник самоврядної гілки району Іван Орда.

Нагадаємо: тези доповіді Івана Григоровича були опубліковані у попередньому номері «Променя».
Підсумовуючи питання, Іван Орда зазначив, що необхідно постійно працювати над підвищенням якості та ефективності роботи – кожному керівнику кожного підприємства та організації, і, що найголовніше, забезпечувати підтримку людей від соціальних ризиків, налагоджувати виробництво, розв’язувати ситуації з безробіттям, детінізацією зайнятості, своєчасно виплачувати заробітні плати. – Треба закріплювати ті позитивні тенденції та напрацювання, яких вже досягнуто, треба рухатися вперед і докладати всіх зусиль до забезпечення реалізації в районі всіх соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, - наголосив промовець.
В обговоренні звіту взяли участь начальник управління агропромислового розвитку РДА Микола Колодюк (розповів про те, як працівники сільського господарства працюють над виконанням показників Програми економічного і соціального розвитку району), начальник відділу освіти РДА Алла Біба (акцент поставила на виконанні шести освітніх програм, перспективах галузі, зокрема, змінах мережі за рахунок зменшення наповнюваності класів), депутат районної ради Григорій Скидан (критично проаналізував недоробки з питань ремонту доріг, зайнятості населення, ситуацію в промисловості, стан виплати заробітних плат бюджетникам), депутат райради, директор територіального центру Михайло Яковець (зачепив теми майбутньої реорганізації локомотивного депо, проблему забезпечення населення скрапленим газом, окремо – підведення газопроводу до с.Кучинівка і працю робітників територіального центру).
Далі депутати прослухали звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців, внесли зміни до рішення районної ради від 5 січня 2012 р. «Про районний бюджет на 2012 р.». Блок інформації озвучила заступник начальника фінансового управління РДА Ліна Савченко.
Сесія районної ради ухвалила також ряд рішень щодо управління комунальним майном. Одне з них – «Про переукладання контракту з директором районного комунального підприємства «Будівництво м’ясокомбінату» Анатолієм Остапенком викликало чимало суперечок. У роботі XIV сесії взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Грабовський. А ще – на зібрання прибули високопосадовці з Чернігова: заступник голови обласної ради Валентин Мельничук і начальник фінансового управління ОДА Валерій Дудко.
У своєму виступі Валентин Мельничук закликав районних депутатів забути про політичні протистояння, популізм, конфронтацію і зробити все можливе та від них залежне, щоб виправдати покладені сподівання тисяч щорсівчан.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий