воскресенье, 4 ноября 2012 г.

Субсидія на паливо

Розпорядженням райдержадміністрації № 312 від 11.10.2012 р. з 15 жовтня розпочато опалювальний сезон. Право на отримання адресної безготівкової субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а
також субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого палива поширюється на громадян, які проживають у житлових приміщеннях (будинках) державного та громадського житлового фонду. Субсидія на придбання твердого палива призначається у разі, коли житлове приміщення не забезпечується електро-тепло- або газопостачанням для опалення. Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде паливо у межах норм споживання з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства і обсягом обов’язкового відсотка платежу. При цьому нормативи користування комунальними послугами встановлюються, виходячи з 21 м2 на наймача і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10,5 м2 на всіх тут зареєстрованих, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі, - на загальну площу незалежно від розміру квартири. Якщо особа, що перебуває в шлюбі, проживає окремо від чоловіка (дружини) сама або з неповнолітніми дітьми, на яких не отримує аліментів, і є уповноваженим власником , співвласником або наймачем житла, на якого (яку) відкрито особовий рахунок, субсидія призначається лише на норму володіння чи користування житловою площею без врахування додаткових 10,5 м2. Субсидія розраховується, виходячи з кількості зареєстрованих у будинку осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, у тому числі осіб, призваних на строкову військову службу. Кількість осіб визначається на початок місяця, в якому надійшло звернення за призначенням субсидії. У разі, коли обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку, субсидія розраховується, виходячи з кількості зареєстрованих у будинку осіб, які фактично у ньому проживають, за наявності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, або на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. До зазначених документів належать, зокрема, довідки, що підтверджують перебування особи в іншому місці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довгостроковим відрядженням, відбуванням покарання.
Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає органу праці та соціального захисту населення заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні. Нова форма заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг затверджена наказом Міністерства соціальної політики України 22.02.2012 № 96.
Т.Биховець, начальник відділу грошових виплат
та компенсацій управління праці РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий