пятница, 23 ноября 2012 г.

Завозите машину? Дотримуйтеся вимог

Транспортні засоби, які підлягають державній реєстрації та зняті з обліку в реєстраційних органах іноземних держав при ввезенні громадянами на митну територію України підлягають митному оформленню та оподаткуванню ввізним митом, акцизним податком та податком на додану вартість. Під час митного оформлення подаються документи, що засвідчують їх відповідність вимогам технічних регламентів та національних стандартів.

Звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України транспортні засоби особистого користування у зв’язку з переселенням на постійне місце проживання. (Одна одиниця на кожного громадянина, який досяг 18-річного віку, якщо він був його власником і зареєстрований у попередній країні проживання не менше одного року. При цьому вони підлягають постановці на тимчасовий облік до двох років без права передачі (відчуження) іншим особам, крім членів сім’ї).
Дозволяється тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами на територію України транспортних засобів особистого користування на строк до одного року за умови їх реєстрації в уповноважених органах іноземних держав.
Громадянам-резидентам, які зареєстровані в консульській установі України за кордоном, дозволяється тимчасово ввезти під письмове зобов’язання про зворотне вивезення один транспортний засіб особистого користування на строк до 60 днів протягом одного календарного року без сплати податків.
Тимчасово ввезені транспортні засоби не підлягають передачі іншим особам, використанню в цілях підприємницької діяльності, розукомплектуванню та відчуженню.
О.МЕДВЕДЬОВ,
начальник м.п. „Щорс”
В.КУЛІШ,
начальник м.п. „Хоробичі”

Комментариев нет:

Отправить комментарий