пятница, 23 ноября 2012 г.

Життя без гарантій

Одна з найважливіших проблем у нашій державі – виплата заробітної плати «в конвертах». Зарплата «в конвертах» асоціюється з життям без гарантій: люди похилого віку позбавляються пенсій, хворі - лікарняних, безробітні - фінансової допомоги;
без фінансування залишаються дороги, дитячі садки і школи, заклади культури та малозахищені верстви населення. Легалізація заробітної плати – одна з проблем, яку постійно доводиться вирішувати податківцям. Так, за січень-жовтень 2012 року проведено 89 перевірок, в результаті яких встановлено, що без належного оформлення трудових відносин працювали 96 громадян. Результатом проведених заходів є залучення до державної реєстрації 73 громадян.
Питання легалізації доходів на особливому контролі у податківців. З початку року проведені співбесіди та заслухано підприємства, установи, організації щодо підвищення ними заробітної плати до рівня, не менше мінімального – як наслідок додатково до бюджету надійшло 4,0 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.
Відповідно до статті 95 Кодексу законів про працю “мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці”.
Про порушення ваших прав роботодавцями щодо оплати праці або оформлення трудових відносин ви можете повідомити працівників податкової інспекції за телефоном 2-18-62.
Разом з тим приватні підприємці та підприємства, організації, установи, які дотримуються вимог чинного податкового законодавства та своєчасно і в повному обсязі сплачують податки до бюджету, користуються повагою та мають можливість здійснювати свою діяльність без втручання контролюючих органів. Встановлення партнерських відносин в атмосфері довіри та поваги між податковою службою і платниками податків – найголовніше завдання сьогодення.
Є.КОРНІЄНКО,начальник Щорського відділення
Корюківської МДПІ

Комментариев нет:

Отправить комментарий