пятница, 17 января 2014 г.

Щастя в тобі самому?

Ідею сфотографувати створену поблизу паровоза нову композицію у вигляді підкови «На щастя» нам підказав її автор – начальник локомотивного депо станції «Щорс» Віталій Зайончковський. Залюбки підхопили її й вирішили поспілкуватися із людьми, котрі вже облюбували цю підкову, оцінили.

- Ми щасливі і мріємо, аби щастям повнились оселі усіх наших земляків, аби красивішало рідне місто, аби з’являлося в ньому побільше таких світлих, позитивних споруд, де навіть не лише думається, а й дихається легко, тепло, - стверджують щорсівчанки Надія Кошова й Наталія Івако (на знімку). - Нам подобається бувати тут, відчувати якусь потаємну внутрішню гармонію, зрештою, замовляти бажання.
Почувши такі бентежні слова, захотілося й собі присісти біля підкови й загадати потаємне бажання – і про здоров’я рідних й близьких, і про любов, про удачі в газеті, зокрема, навіть про подальшу неприпустимість холодних батарей, які принесли стільки дискомфорту нашим журналістам та орендарям… І, звісно, попросить у підкови усього земного щастя для усіх нас. Скажете: «Що ж воно таке?» Одні думають, що придбали автомобіль – вже щасливі, інші – що щастя – це сім’я, треті – що щастя - це бути з милою серцю людиною, а четверті – те, що у них є кішка чи собака. А, можливо, людині тільки здається, що вона щаслива, просто через те, що вона не бачила нічого іншого і їй ні з чим чи ні з ким порівняти. Іноді щастя ходить десь поруч, а іноді треба пройти багато тисяч кілометрів, щоб знайти своє щастя.
А, можливо, як сказав Піфагор: «Не треба ганятися за щастям: воно завжди знаходиться в тобі самому!»
Олена КОМПАНЕЦЬ, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий