пятница, 31 января 2014 г.

Обстановка – контрольована

Обстановка на ділянці відповідальності впс «Гірськ» у період з 11 по 17 січня 2014 року, залишалась стабільною та контрольованою. Але прикордонна служба ФСБ РФ охорону кордону здійснює за посиленим варіантом у зв’язку із проведенням зимової Олімпіади 2014 року у м.Сочі. Зокрема, 15 січня до Державної Думи РФ внесено пакет законопроектів, спрямований на посилення заходів боротьби з тероризмом. Антитерористичні законопроекти передбачають введення обов’язкового контролю за операціями по перерахуванню електронних коштів на суму 100 тис. рублів (близько 25 тис. гривень) і більше. Планується розширити повноваження співробітників ФСБ Росії, у відповідності до яких вони отримають право на проведення оглядів особистих речей та індивідуальних транспортних засобів у випадку, якщо є підозри в здійсненні злочину.


Також Федеральною міграційною службою Росії було прийнято рішення про заборону в’їзду на територію РФ терміном від 3 до 10 років у відношенні 500 тис. іноземних громадян. Також у 2013 р. міграційними органами РФ було видворено за межі країни 63 тис. іноземців і 1,3 тис. іноземних громадян депортовано.
А 11 січня президентом РБ О.Лукашенком підписано указ про призначення генерал-майора Олега Бєлоконєва на посаду начальника Генерального штабу ЗС РБ - першого заступника міністра оборони.
Ще Президентом РБ О.Лукашенком підписано указ “Про питання діяльності митних органів і внесення змін і доповнень до деяких указів президента РБ”, яким передбачено надання митним органам РБ окремих функцій Транспортної інспекції Мінтрансу, що здійснюються безпосередньо в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон та указ “Про деякі питання тимчасового ввозу транспортних засобів для особистого користування”.
Довідково: Указ прийнято з метою створення умов для ліквідації так званих “сірих схем” поставок автотранспортних засобів на територію Митного союзу, протидії можливості ухилення іноземних фізичних осіб від сплати мит, податків при кількаразовому ввозі ними транспортних засобів.
Протягом тижня прикордонним загоном забезпечено: проведення спецзаходів з протидії незаконній міграції легальними каналами, в результаті яких через державний кордон України не пропущено 12 потенційних незаконних мігрантів та належне функціонування пунктів пропуску в складних погодних умовах.
З метою підведення підсумків діяльності прикордонних представників за 2013 рік та визначення основних напрямків співпраці у 2014 році, із російською стороною було проведено прикордонно-представницьку зустріч. Російською стороною було зазначено, що прикордонна служба ФСБ РФ охорону державного кордону під час проведення зимової Олімпіади 2014 року в м. Сочі буде здійснювати за посиленим варіантом.
В.КОЛЕСНІКОВ, заступник начальника відділу прикордонної служби «Гірськ»
Довідка
На державному кордоні:
Пункти пропуску функціонували ритмічно.
Пропущено через державний кордон: 6 тис. 743 особи та 4 тис. 874 транспортні засоби.
Всього затримано за незаконне перетинання (спробу перетинання) державного кордону – 1 особу.
Відмовлено у пропуску через державний кордон 14 особам, з них 12 потенційним незаконним мігрантам. Виконано 2 доручення правоохоронних органів.
Виявлено 20 пачок цигарок «Оптіма» (виробництво РФ), запчастини на загальну суму 6 тис. 400 грн. та електрошокер.

Комментариев нет:

Отправить комментарий