воскресенье, 5 января 2014 г.

Міліція Щорського району впевнено дивиться в майбутнє

Добігли ліку останні хвилини 2013 року. Яким він був для правоохоронців Щорсівщини? Хоч як це звучить, та факт лишається фактом: міліція завжди на передньому краї боротьби зі злочинністю. А коли так, усі видимі результати її роботи – на слуху громадськості.

Вступаючи у Новий рік, хочеться побажати мешканцям району щасливої долі, миру, добробуту, надійної опори в житті, вірних друзів. Нехай з роком старим підуть в небуття всі прикрощі та негаразди, залишивши досвід і кращі надбання, а новий подарує благополуччя, здоров’я і наповнить ваші серця вірою, надією, любов’ю. Бажаю вам успіхів у всіх починаннях, здійснення задумів і мрій, а світла зоря удачі нехай веде вас до нових звершень.
Підсумовуючи здобутки роботи райвідділу, хотілося б зупинитися на показниках роботи кожного підрозділу. Так склалося, що саме нам довелося бути першопрохідцями в апробації нових законодавчих актів та законів. В Україні діє новий Кримінальний процесуальний кодекс.
На постійному контролі керівництва знаходиться питання своєчасної і повної реєстрації заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та події, вжиття відповідних заходів реагування. Громадяни, які звертаються до міліції про допомогу, повинні почувати себе захищеними й впевненими, що саме тут з їхньою проблемою розберуться.
Так, протягом року до чергової частини відділу надійшло 2043 повідомлення про злочини і пригоди, було зареєстровано 367 кримінальних правопорушень, за якими слідчими розпочаті кримінальні провадження, закінчено досудове розслідування за 330 кримінальними правопорушеннями, з них закрито 196, направлено до суду з обвинувальним актом – 133, направлено до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру – 1, з яких 2 грабежі, 52 крадіжки, 25 фактів незаконного обігу наркотичних речовин, 13 фактів незаконного поводження зі зброєю, 3 факти скупки викраденого майна, 2 факти незаконного заволодіння автотранспортними засобами, 10 фактів збуту наркотичних засобів, 5 осіб понесли покарання за вчинення злочинів у сфері економіки.
Не можу не згадати про розкриття резонансних кримінальних правопорушень. Завдяки оперативності та злагодженості дій було розкрито два незаконних заволодіня транспортними засобами, скоєних у м. Щорс та с. Клюси. Викрито особу, яка зґвалтувала неповнолітню в с. Петрівка. Затримано злочинців, які викрали сейф з ТОВ «Астра». Припинено незаконну діяльність групи наркоторговців.
Велике значення має і така робота, як профілактика правопорушень. Всього працівниками райвідділу було складено 1285 адміністративних протоколів. Для забезпечення охорони громадського порядку проведено 67 профілактичних рейдів, до яких активно долучались члени громадських формувань, громадські помічники. Завдяки проведенню операції «Візит» дільничні інспектори відвідали 750 помешкань громадян та організацій. Основною метою операції було знайомство громадян зі своїм дільничним, отримання його контактних телефонів. Це дало змогу громадянам в разі потреби напряму звертатися по допомогу до свого дільничного інспектора.
Працівниками ДАІ всього було складено 551 адміністративний протокол за порушення ПДР, затримано 136 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Для протидії незаконному збуту міцних алкогольних напоїв домашнього виготовлення було проведено 73 рейди, відпрацьовано 59 місць незаконного виготовлення та зберігання спиртних напоїв, складено 52 протоколи за ст. 176 КУпАП (виготовлення і зберігання самогону) та 97 протоколів за ст. 177 КУпАП (придбання самогону), знищено 270 літрів сурогатного спиртного.
Працівниками РВ УМВС України протягом 2013 року неодноразово надавалася допомога особам, які цього потребували, в тому числі і матеріальна. Особовий склад райвідділу відгукнувся на заклик районної газети “Промінь” і взяв активну участь у збиранні коштів для лікування тяжкохворого дев’ятирічного хлопчика у Щорсі. На щастя, дитина нині вже одужує. Уже традиційним стало проведення конкурсу творчих робіт «Міліція очима дітей», започаткований спільно з районним Центром дитячої та юнацької творчості. Діти показують у своїх малюнках, наскільки важливою є міліцейська праця. Найкращі роботи направлені на обласний конкурс творчих робіт, за підсумками якого на дітей чекає поїздка до «Аквапарку» в м.Бровари, презентована керівництвом райвідділу. У повсякденній роботі наші правоохоронці завжди готові допомогти землякам. Непоодинокими є факти, коли дільничні інспектори міліції допомагають престарілим громадянам по господарству або в якихось складних життєвих ситуаціях. Головна оцінка діяльності роботи міліції – громадська думка, рівень довіри населення. Я, як керівник райвідділу, запевняю, що будь-яка ситуація є контрольованою та знаходиться в руках професіоналів. А працівникам райвідділу хочу побажати позитивні показники в роботі покращувати, а негативні - долати. Особливу увагу націлюю на те, що кожен має сумлінно виконувати свої службові обов’язки, дотримуватись дисципліни і законності, бути ввічливими у спілкуванні з людьми, адже робота правоохоронних органів спрямована на те, щоб захищати права та свободи громадян.
А.ЗЕЛЯК,
начальник РВ УМВС

Комментариев нет:

Отправить комментарий