пятница, 17 января 2014 г.

У барвах класичної музики

Людно було 25 грудня у музичній школі імені Н.Рахліна. Сюди на передноворічний звітний концерт відділу народних інструментів зібралися батьки, діти та їх родичі, знайомі. Близько години слухачі і глядачі насолоджувалися грою юних музикантів.
Хто на гітарі, хто на баяні, хто на акордеоні виконували чудові твори українських та російських композиторів та українські народні пісні. Кожен такий виступ нагороджувався гучними аплодисментами та вигуками «Браво!». Приміром, неймовірну естетичну насолоду глядачі мали від виступів ансамблів народних інструментів під керівництвом Л.П. Сіренької, К.І. Чумак, ансамблю баяністів «Disko», керівником якого є С.Г. Кузьменко, виступів вихованців школи В.Тітенка, П.Касьяненка, Д.Медика, В.Грищенка, А.Козика, Я.Пахолкіної, М.Шарапатоїи, Б.Кобка, К.Савости, А.Батюк, А.Аношка, Д.Кузьменка, Н.Мирошниченко. Апогеєм цього передноворічного концерту став виступ дуету викладачів цієї школи Л.П. Сіренької, С.Г. Кузьменко та дуету у складі С.М. Гладченко та С.І. Крецули, які віртуозно виконали музичні твори. Для того, щоб усім було зрозуміло, хто і що грає, тендітна, елегантна конферансьє - педагог Л.П. Омельяненко перед початком виступу повідомляла, який музичний твір виконує той чи інший юний музикант.
Зворушені і задоволені почутим і побаченим, батьки та гості школи ще довго не розходилися додому, обговорювали, ділилися враженнями, а я згадала слова моєї двоюрідної сестри, яка після прослуховування скрипичного концерту віртуозів із Нью-Йорка сказала: «Якби люди частіше спілкувалися з класичною музикою, у світі було б набагато менше злочинців, і жити на світі було б набагато легше».
Марина МЕДИК, м.Щорс

Комментариев нет:

Отправить комментарий