пятница, 17 января 2014 г.

На Раді району намічено проекти Ігоря Рибакова

Друге засідання Ради району, яку очолює народний депутат України Ігор Рибаков пройшло у Києві у приміщенні Верховної Ради. У ньому взяли участь усі сільські голови та керівники району. Перше засідання, яке пройшло весною, показало, що таке тісне спілкування, обговорення проблем і визначення шляхів вирішення є ефективним і плідним.


Ігор Рибаков зупинився на роботі, яку було зроблено ним, як депутатом Верховної Ради, спільно з територіальними громадами Щорського району за рік, який пройшов після виборів. Це була низка повномаштабних проектів та акцій: грейдерування ґрунтових доріг, відкриття благодійних автобусних маршрутів, медична акція по забезпеченню лікарських установ та ФАПів міні-аптеками, ремонти пам’ятників та обелісків героям Великої Вітчизняної війни, благоустрій кладовищ, Різдвяні та Пасхальні акції та інші проекти.
Сільські голови позитивно висловилися з приводу проведених акцій. Тур’янський сільський голова Валентин Чепурко подякував народному депутату за роботу і наголосив, що усі зустрічі з ним завжди проходять плідно і результативно: «Приємно, що Ви завжди втілюєте в життя усе намічене і дотримуєтеся даного слова. Перелік Ваших добрих справ дуже великий. Такий депутат, як Ви, нам потрібен. Ви спонукаєте нас до більш активної роботи».
Тихоновицький сільський голова Анатолій Бондаренко теж сказав слова подяки народному депутату за проведені акції, зокрема Різдвяну, під час якої Ігор Рибаков вручив солодкі подарунки не тільки дітям, а й дорослим: «Люди дуже задоволені. Деякі навіть плакали від радості й просили передати велике спасибі Вам, Ігорю Олександровичу. Дорослі теж люблять подарунки, але головніше для них — це увага депутата».
На засіданні було озвучено результати соціологічного дослідження, які дійсно підтверджують, що рейтинг Рибакова виріс, і якби вибори проходили найближчої неділі, то за нього проголосували б понад 60% виборців. Такого результату не добивався жоден депутат.
Голова райдержадміністрації Олександр Грабовський подякував Ігорю Олександровичу за допомогу у вирішенні питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Ігор Рибаков розповів, що вдалося це зробити тільки після зустрічі з Президентом України, на якій політик детально розповів Віктору Януковичу про скрутне становище, у якому опинилися люди через відсутність коштів і що це значною мірою впливає на виконання ними професійних обов’язків.
Також народний депутат висловив свою думку щодо сьогоднішніх подій і що відбувається насправді: «Верховна Рада перестала бути представницьким органом і перетворилася на політичну арену. Якщо парламент не працюватиме, економіка країни просто зупиниться. Те, що відбувається в Україні зараз, може привести до розколу країни, до поглиблення кризи. Я, як політик і обраний вами народний депутат, виступаю проти цього і буду боротися за єдину Україну. У цій ситуації непросто працювати і вирішувати проблеми 150000 виборців. Але спільно з вами ми повинні робити все, що в наших силах, і не дати людям остаточно у всьому розчаруватися».
Висловився Ігор Рибаков і стосовно прийняття бюджету 2014 року: «Мною та моєю командою було докладено зусиль щодо підвищення прожиткового мінімуму та заробітної плати. Це навіть не було заплановано у бюджеті. Тому ми відмовлялися голосувати за нього. Тільки після того, як наші вимоги було виконано і мета досягнута — ми підтримали цей законопроект. Також мені вдалося добитися виділення на мій округ 50 мільйонів гривень на вирішення соціально-економічних проблем районів та завершення ремонту на об’єктах, розпочатих минулого року».
На Раді району було намічено основні проекти, які проводитиме і фінансуватиме народний депутат у 2014 році. Це медична акція із забезпечення лікарських установ та ФАПів ліками. Також проводитиметься медичне обстеження жителів району. Продовжуватимуться Різдвяні та Пасхальні проекти, благоустрій кладовищ, ремонт пам’ятників та обелісків тощо.
Сільські голови схвально виловилися з приводу цих акцій і підтвердили, наскільки це важливо для людей.
Також Ігор Рибаков представив сільським головам свого брата Сергія Рибакова, котрий є автором ряду проектів, які пройшли по території району. Віднині Сергій Олександрович активно працюватиме уже безпосередньо в окрузі.
Загалом Рада району була насиченою і пройшла по-діловому. Водночас відчувалося, що зустрілися партнери по роботі і добрі друзі, яким не байдужа доля району та жителів Щорсівщини.
Юлія Коротка

Комментариев нет:

Отправить комментарий