четверг, 23 января 2014 г.

Стан додержання законності в районі


            Прокуратурою району упродовж 2013 року вживалися системні заходи щодо реального усунення порушень законів, поновлення прав громадян та інтересів держави, притягнення винних осіб до відповідальності, забезпечення відшкодування спричиненої шкоди.

Для покращення становища криміногенної ситуації у минулому році проведено три координаційні наради. Зокрема, 15.02.2013 розглянуто стан протидії злочинності та корупції, ефективність їх профілактики, реальний вплив правоохоронних органів  на захист прав і свобод громадян та інтересів держави від злочинних посягань, 12.07.2013 обговорено стан розкриття, розслідування та припинення злочинів і корупційних дінь, усунення причин і умов, які сприяють їх вчиненню, 25.12.2013 розглянуто стан злочинності та протидії корупції.
Також, проведено 3 міжвідомчі наради, а саме: 28.03.2013 про стан додержання законодавства щодо захисту прав дітей, 08.05.2013 про стан виконання судових рішень, ухвалених на користь соціально незахищених категорій громадян, 12.07.2013 про стан додержання законів при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з особистим обмеженням свободи громадян.
Для забезпечення належної взаємодії між правоохоронними органами району, зосередженню зусиль на комплексному вирішенні проблемних питань протидії злочинності та корупції, створено постійно діючу робочу групу у складі представників прокуратури, райвідділу міліції, міжрайонного відділу УСБУ, відділів прикордонної служби «Гірськ», «Щорс», митного поста «Щорс» та Щорського підрозділу КВІ.
Вжиті заходи на  виконання покладених державою завдань дали свої позитивні результати. Зокрема, не допущено загального погіршення динаміки злочинності, у т.ч. не вчинено вбивств та розбоїв.
Не допущено фактів порушення конституційних прав громадян при провадженні досудового розслідування. У закінчених кримінальних провадженнях відсутні факти незаконного притягнення громадян до кримінальної відповідальності.
За результатами проведених перевірок встановлено факти  внесення службовими особами Щорської міської ради завідомо неправдивих відомостей у офіційні документи та невиконання рішення суду.
Виявлено 2 корупційних правопорушення (в т.ч. порушення вимог бюджетного законодавства). Керівникам сільських рад внесені подання на усунення порушень законодавства. Збитки відшкодовано.
Загалом  прокуратурою району внесено 79 подань. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 64 особи. Актами реагування відшкодовано 117, 3 тис. грн. Поновлено права 32 дітей.
Так, у сфері захисту конституційних прав і свобод громадян розпочато 1 кримінальне провадження. До відповідальності притягнуто 24 особи органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з них 6 – органів контролю. Відшкодовано 56 тис. грн.
У сфері економічних відносин прокуратурою району проведено 8 перевірок, до відповідальності притягнуто 6 посадових осіб, у т.ч. 2 особи органів контролю. Відшкодовано 3 тис. грн.
В ході правозахисної діяльності у сфері охорони навколишнього природного середовища прокуратурою району проведено 16 перевірок. За їх наслідками на усунення порушень законодавства внесено 16 актів прокурорського реагування. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 8 осіб органів державного контролю.
У сфері земельних відносин внесено 10 актів прокурорського реагування, притягнуто до відповідальності 4 посадові особи, відшкодовано 15 тис. грн.
В ході правозахисної діяльності щодо забезпечення прав і свобод дітей прокуратурою району порушено 1 кримінальне провадження, внесено 15 документів прокурорського реагування, За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 осіб, відшкодовано 54 тис. грн., поновлено права 32 дітей.
Всього за результатами перевірок у бюджетній сфері у поточному році прокуратурою району внесено 4 подання, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 4 посадові особи, у т.ч. 1  органів державного контролю, заявлено позовів на суму 273 тис. грн.


Старший прокурор прокуратури
Щорського району                                                                    В.І. Невмовенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий