воскресенье, 5 января 2014 г.

Працьовитості повчитися у коня

Кінь – цілком сільськогосподарська тварина. І досі в селі на нього покладена велика робота. А господаря, який має вороного, гнідого чи в яблуках, земляки поважають і звертаються по допомогу. У приватних сільгоспформуваннях коней майже не залишилося. Сучасна техніка справляється у полі й на фермі.

А от у псп «Яна Плюс» є із десяток коней. «Для екзотики, - посміхається зоотехнік Н.М. Олексієнко. – Відчуваєте, яка чудова аура в цьому сараї?» Тварини дещо збентежені увагою – один гордовито поглядає на нас великим оком, інший тиснеться в дальній кут, а третій допитливо тягне морду, гаряче роздуваючи ніздрі. Ситі, вгодовані сплять на м’якій солом’яній підстилці й уві сні бачать заквітчані соковиті луки, тепле сонечко, неозорий простір…
Роботи в господарстві для них немає: скрізь вправно курсують трактори. Але ж не випадково потужність будь-якої техніки вимірюють кінськими силами!
2014-ий за східним гороскопом – рік Коня, тварини працьовитої, витривалої, сильної, розумної. Словом, трудяги. Давайте і ми впряжемося у спільну справу, докладемо кожен багато зусиль, щоб нарешті своєю працею змінити на краще наше життя. Ми того варті!
Фото Валентини
ВОЛОКУШИНОЇ

Комментариев нет:

Отправить комментарий