четверг, 23 января 2014 г.

У колі добрих друзів

17 січня у Міжнародному виставковому центрі (у м.Київ) пройшли щорічні загальні збори членів Товариства «Чернігівське земляцтво», участь в яких взяла делегація Чернігівської області на чолі з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком та головою обласної ради Анатолієм Мельником.


Сновщину на цьому поважному зібранні представляли голови райдержадміністрації й райради Олександр Грабовський та Іван Орда, заступник голови РДА Володимир Карпенко.
Перед початком урочистостей гості свята оглянули виставку художніх робіт земляків Григорія Шкребеля та Миколи Засульського, виставку друкованої продукції видавництва «Дім, сад, город», виставки музеїв, окремих художників, робіт декоративно-прикладного мистецтва, стенди відділень під рубрикою «Наша історія». Також було представлено виступи фольклорної групи академічного ансамблю пісні і танцю Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Сіверські клейноди», інших співочих гуртів.
Урочисту частину заходу відкрив голова ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у м.Київ Віктор Ткаченко, який після звіту вручив вищі земляцькі нагороди найактивнішим його членам.
А загалом на земляцтві було багато нагород і вітань, квітів і щирих побажань щодо піднесення економіки, добробуту та культури краю, зростання авторитету області на теренах України і світу.
На завершення офіційної частини зборів відбулася церемонія підписання угоди про співробітництво між Чернігівською ОДА, облрадою та радою Товариства «Чернігівське земляцтво» у м.Києві на 2014 рік. Після цього учасники та гості свята переглянули святковий концерт.
А далі було невимушене спілкування у куренях. Слід відзначити, що цьогоріч воно стало по-особливому теплим і зворушливим. Постаралися ж бо і очільниця нашого відділення в Києві чарівна Лариса Моцар, постаралися усі, хто прийшов і приїхав на цю зустріч.
Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий